AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, partisinin Kula İlçe Teşkilatı’nda düzenlenen toplantıda partililere seslendi. Baybatur, yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimleri ve yerel yönetimler konusundaki değerlendirmelerini paylaştı.
Toplantıda Manisa’ya bugüne kadar kazandırılan yatırımlara değinen Baybatur, AK Parti’nin "hizmet siyaseti" anlayışını öne çıkardı. Baybatur, "Eski dönem milletvekilimiz Hüseyin Tanrıverdi’nin ve hemşehrimiz, eski Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun Kula’ya ve Manisa’ya yaptığı hizmetler ortada. Bizler hizmet neferiyiz" dedi ve partililere geçmiş dönemde hayata geçirilen projeleri sahiplenme çağrısında bulundu.
Yerel seçim mesajı
Baybatur, yerel seçim sonuçlarına ilişkin, "Bir yerel seçim geçti, halkımız bize bir mesaj verdi. Bunu görüyor ve kabul ediyoruz" ifadelerini kullandı. AK Parti’nin siyasette milletin sesine kulak veren bir anlayışa sahip olduğunu vurguladı.
CHP’ye sert eleştiri
Muhalefeti hedef alan Baybatur, "Belediyeleri yönetemeyen bir zihniyetin memleketi yönetmesi mümkün değildir. Halkımız da bunu görüyor" diyerek CHP’nin yerel yönetimlerdeki performansını eleştirdi. Ana muhalefet liderinin dış politika tutumuna da tepki gösteren Baybatur, "Ana muhalefet lideri Türkiye’yi farklı ülkelere şikâyet ediyor. Ağzından memesi alınmış bir bebek gibi sürekli sızlanıyor" ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanlığı seçimlerine dikkat
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uluslararası alandaki ilgiye değinen Baybatur, "Bir tarafta Cumhurbaşkanımızla görüşmek için sıraya giren liderler var. Bu tablo Türkiye’nin geldiği noktayı gösteriyor" dedi. Cumhurbaşkanlığı seçiminin önemine vurgu yapan Baybatur, konuşmasını, "Bizim için en önemli dönemeç cumhurbaşkanlığı seçimidir. Bir olacağız, diri olacağız, hizmetlerimize devam edeceğiz" sözleriyle tamamladı.