Şehzadeler ilçesindeki Milli Egemenlik ve Atatürk Anıtı’nın önünde gerçekleştirilen alternatif çelen sunum törenine CHP Manisa İl Başkanı İsmail Çalışkan, DEVA Partisi İl Başkanı Cansın Tunçdirek,CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, CHP Yunusemre İlçe Başkanı Av.Yalçın Arcak, Millet İttifakı bileşenleri içinde yer alan siyasi partilerin temsilcileri, CHP Manisa milletvekili adayları, kadın kolları, gençlik kolları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve partiler katıldı.

Törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasını ardından siyasi partilerin il, ilçe başkanları ile sivil toplum örgütleri Milli Egemenlik ve Atatürk Anıtı’na alternatif çelenklerini sundu.

“MİLLİ BAYRAMLARIN COŞKUSUNU YENİDEN CANLARDIRACAĞIZ”

Çelenk sunun törenin ardından konuşan CHP Manisa İl Başkanı İsmail Çalışkan, son 20 yıllık AK Parti iktidarı döneminde Milli Bayram coşkusunun unutulduğunu ifade ederek, 14 Mayıs seçimlerinden sonra Milli İttifakı’nın iktidarı ile unutulan coşkuyu tekrar canlandıracaklarını ifade etti.

CHP İl Başkanı Çalışkan konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Ulu Önder Atatürk’ün 23 Nisan’ın armağan ettiği çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Birçok eşitsizlik içinde yer alan çocuklarımızın yüzünü 14 Mayıs tarihinden sonra güldüreceğiz. Son 20 yıldır milli bayramlarımızı kendine yakışan bir coşkuyla kutlayamıyoruz. Ancak unutulan milli bayramlar coşkusunu 14 Mayıs tarihinden sonra yeniden canlandıracağız. 13.’ncü Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte milli bayramlarımızın nasıl coşkulu kutlandığını 19 Mayıs tarihinde başta Manisa’mız olmak üzere tüm Türkiye görecek. 15 Mayıs sabahı Türkiye’ye yeni bir bahar gelecek.”

“15 MAYIS SABAHI MANİSA’YA BAHARI GETİRECEĞİZ”

DEVA Partisi İl Başkanı Cansın Tunçdirek ise törende yaptığı kısa konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Birlik ve beraberlik içinde 23 Nisan’ları daha coşkulu, daha aydın ve daha adaletli bir Türkiye’de kutlamak için yılmadan çalışacağımıza söz veriyoruz. 13.’ncü Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun dediği gibi en güzel baharları 15 Mayıs sabahı Manisa’mıza getireceğiz.”

“19 MAYIS’IN PROVASINI ŞİMDİDEN YAPIYORUZ”

Törende söz alan CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, alternatif çelenk sunma törenindeki yoğun katılımı örnek göstererek, 14 Mayıs genel seçimlerinden sonra Türkiye’nin milli bayramlarını kendisine yakışır bir şekilde coşkulu bir şekilde kutlayacağını ifade etti.

CHP’li Gürtunca konuşmasında şu ifadelere yer verdi:  “15 Mayıs’ta sonra Milli Bayramlarımızı gönlümüzce, gururla ve coşkulu bir şekilde kutlayacağız. Artık milli bayramlarımız buruk törenlerden olmaktan çıkıp, meydanlarda halkın yoğun bir şekilde katılım sağladığı, gönlünce kutladığı törenler haline gelecek. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramımızın provasını şimdiden yapıyoruz.”

“KILIÇDAROĞLU’NU KAÇAK SARAYA DEĞİL, ÇANKA KÖŞKÜ’NE ÇIKARTACAĞIZ”

CHP Yunusemre İlçe Başkanı Av. Yalçın Arcak ise konuşmasında 14 Mayıs genel seçimlerinin önemine değinerek, “14 Mayıs bizim için çok önemli. 15 Mayıs’ta Türkiye için yeni bir güneş doğacak. 15 Mayıs sabahı 13.’ncü Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu AKP iktidarının kaçak saraylarına değil, Atatürk’ün layık gördüğü Çankaya Köşkü’ne çıkartacağız. Türkiye’ye ikinci yüzyılında demokrasi ile taçlandıracağız. Önümüzdeki 23 Nisan’da çocuklarımız yataklarına aç girmeyecek. Bunun sözünü veriyoruz.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından törene katılanlar Milli Egemenlik ve Atatürk Anıtı’nın önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

TÖRENDEN SONRA PARTİLELER İLE BAYRAMLAŞMA

Bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın Ramazan Bayramı’nın üçüncü gününe denk gelmesi sebebiyle CHP’de çifte coşku yaşandı.

Milli Egemenlik ve Atatürk Anıtı’nın önünde gerçekleştirilen alternatif 23 Nisan kutlamasını ardından CHP’de parti binasında bayramlaşma töreni düzenlendi. CHP Yunusemre İlçe Başkanlığı’nda gerçekleştirilen bayramlaşma merasiminin ardından CHP Şehzadeler İlçe başkanlığında tüm partililer bir araya gelerek birbirleriyle bayramlaştı. Onur YILMAZ 

Editör: Onur Yılmaz