Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 31 Mart seçimleri öncesinde hareketli günlerden geçiyor. Manisa’da da aynı tempoda çalışmalar sürerken, geçtiğimiz günlerde İl Başkanı Ferdi Zeyrek’in büyükşehir için aday olacağı gelişmesi yaşandı.

Zeyrek’in adaylığının sadece resmi açıklamaya kaldığı ifade edilirken, merkezdeki ilçelerde ise Şehzadeler’in adayı belli oldu.

Şehzadeler’de Durbay Kesin

Edinilen bilgilere göre 6 adayın bulunduğu Şehzadeler’de anketlerde Gülşah Durbay ile Ziya Çiçek ismi öne çıktı. Ancak parti politikası gereği kadın aday adaylarının başa baş yarışlarda daha avantajlı olmasından kaynaklı olarak Gülşah Durbay Şehzadeler’de belediye başkan adayı oldu.

Meral Akşener İYİ Parti’ye veda etti! Meral Akşener İYİ Parti’ye veda etti!

Yunusemre’de Sandık Kuruluyor

Yunusemre’de ise aday belirlemek için sandık kurulacak. Edinilen bilgilere göre 7 adayın bulunduğu ilçede ilk 2 sırada eki il başkanı Semih Balaban ve Manisa Eczacı Odası eski başkanı Devrim Balı’nın ismi öne çıktı.

30 Aralık’ta Önseçim Var

Bunun üzerine adayı belirlemek için sandık kurulmasına karar verildi. Edinilen bilgilere göre CHP, Yunusemre’de 30 Aralık Cumartesi günü önseçim yapılacak.

Önseçime, anketlerde ilk iki sırada çıkan Semih Balaban ile Devrim Balı girecek. Delegenin kullanacağı oylardan çıkacak sonuca göre ilçede CHP’nin belediye başkan adayı da belirlenmiş olacak.

Parti kanadından bu konuda henüz resmi bir açıklama gelmedi ancak bilgilendirmenin kısa zaman içerisinde yapılması bekleniyor.

Kaynak: Almıla Nur BERİLĞEN