Ön seçimde Balaban 820 oy alırken, rakibi Devrim Balı ise 773’te kaldı.

Sonuçların kesin olarak ilan edilmesinin ardından Semih Balaban’ın CHP Yunusemre Belediye Başkan adayı olması bekleniyor.

Ancak Balaban ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasında, daha önceki yıllarda gündemde olan gerginlik hala akıllarda.

İl başkanlığı görevini bırakarak milletvekili adayı olan Balaban’ın 14 Mayıs’taki seçimlerde seçilebilir sırada olmamasının nedeni, o dönemde partinin grup başkanvekili olan ve Manisa listesinin oluşturulmasında büyük payı olduğu bilinen Özgür Özel’in tutumu olduğu günlerce konuşulmuştu.

Bu nedenle Balaban’ın adaylığı konusunda Özel’in, delegenin kararına saygı gösterip göstermeyeceği de önümüzdeki süreçte belli olacak.

Balaban’ın Kongredeki Sözleri Tekrar Gündeme Geldi: “Özgür Özel Bana Yunusemre’yi Teklif Etti”

Geçtiğimiz eylül ayında yapılan Cumhuriyet Halk Partisi Manisa İl Başkanlığı 38’inci Olağan Kongresi’nde Ferdi Zeyrek’le yarışan ve seçimi kaybeden Balaban’ın o kongrede yaptığı konuşma da tekrar gündeme geldi.

Balaban o gün konuşmasının ilgili bölümünde şöyle demişti: “Manisa’da bir arkadaş çıkacak istediğini yapacak biz de ona biat edeceğiz etmiyoruz, etmeyeceğiz arkadaşlar. Biz hiçbir gizli pazarlığın içinde olmadık. Biz tek bir talep istiyoruz bu partide üye söz yetki karar sahibi olsun. Yalanla bir yere gelemezsiniz. Birinci yalan Yunusemre Belediyesi için Kemal Bey ile anlaşmışım. Bana teklif belediye başkanlarımız aracılığıyla Özgür Bey’den geldi Özgür Bey’den. Yalanla olmaz bu işler.”

Erdoğan ve Özel’in görüşeceği tarih belli oldu! Erdoğan ve Özel’in görüşeceği tarih belli oldu!

Kaynak: Haber Merkezi