Cumhuriyet Halk Partisi Yunusemre İlçe Başkanı Heval Turan’ın istifasının ardından aradan geçen sürede henüz bir atama yapılmadı. Yerel seçime kısa bir süre kala ilçede hala bir başkanın bulunmaması, partililerin de tepkisini çekerken, atamanın ne zaman yapılacağı bilinmiyor.

Arcak’ı devirdi

Cumhuriyet Halk Partisi Yunusemre İlçe Başkanlığı, 20 Ağustos’ta kongreye gitmişti. O dönemde ilçe başkanı olan Yalçın Arcak ile Heval Turan, kongrede yarışmış, kongre sonucu Yalçın Arcak’ın aldığı 144 oya karşılık 213 oy alan Heval Turan başkan olmuştu.

Yunusemre Belediyesi'nde 5 yıllık plan çalışması Yunusemre Belediyesi'nde 5 yıllık plan çalışması

Görevi kısa sürdü

Ancak Heval Turan’ın görev süresi kısa oldu. 4-5 Kasım’da CHP’nin büyük kurultayında mevcut genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimi kaybetmesi ve Özgür Özel’in genel başkan olması ile sonuçlanan süreçte, Turan görevinden istifa etti.

Zehir zemberek sözlerle istifa eden Turan’ın açıklamalarında en dikkat çekici kısmı ise “Benim doğrularım size eğri, sizin doğrularınız bana eğri, Başkanlığınız sizin olsun, CHP sizin olsun.” ifadeleriydi.

Yönetim de düştü

Geçtiğimiz günlerde yönetim kurulu üyelerinin çoğunluğunun da istifa etmesiyle birlikte ilçe yönetimi de düştü.

Yeni başkan ne zaman belli olacak?

Bu gelişmelerin ardından, yerel seçime kısa bir süre kala Manisa’nın en büyük ilçesinde CHP’nin bir yönetiminin olmaması partililerin de tepkisini çekti.

Partililer yeni atanacak yönetimin ne zaman atanacağını ve kim olacağını merakla bekliyor.

Editör: Zerrin Ağar