Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) İzmir adaylarını belirlemek üzere gerçekleşen toplantı, Çeşme ilçesinde sürpriz bir gelişmeye sahne oldu. Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin adaylarının belirlendiği toplantıda, Çeşme için dikkat çeken bir isim ortaya çıktı: Tecrübeli teknik direktör Mustafa Denizli'nin kızı Lal Denizli, CHP Çeşme Belediye Başkan Adayı oldu. Lal Denizli'nin Mustafa Denizli ile bağı, nereli ve kaç yaşında olduğu merak konusu oldu. İşte cevaplar...

Lal Denizli Kimdir?

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler üzerine eğitim alan Lal Denizli, tecrübeli teknik direktör Mustafa Denizli’nin kızıdır. Lal Denizli, (32 Yaşında) 1991 doğumlu olup, Pierre Loti Fransız Lisesi'nden mezun olduktan sonra İstanbul Bilgi Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü'nü tamamlamış ve ardından Uluslararası İlişkiler üzerine yüksek lisans yapmıştır. Aynı zamanda CHP Gençlik Kolları'nda aktif bir şekilde görev almaktadır.

Babası Çeşme Aşığıydı, Kızı Aday Oldu

Mustafa Denizli’nin Çeşme sevgisi bilinirken kızı Lal Denizli, Çeşme adaylığı ile siyaset sahnesine çıktı. 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimler öncesi CHP'nin son hazırlıklarını yaptığı toplantıda Çeşme için alınan bu karar, İzmir'de büyük bir sürprize dönüştü. Lal Denizli'nin, İzmir'in popüler ilçesi Çeşme için belediye başkanlığına aday olması, genç ve dinamik bir ismin yerel yönetimde söz sahibi olmasına yönelik bir adım olarak nitelendiriliyor.

Kaynak: Haber Merkezi