İzmir’in Çeşme ilçesinde öğleden sonra başlayan otluk yangını, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyerek geniş bir alanı etkisi altına aldı. Yangına 5 uçak ve 18 helikopter ile havadan, çok sayıda arazöz ve dozerle karadan müdahale ediliyor. Bölgedeki bazı yazlık evler tedbiren boşaltıldı.

Yangın, saat 13.40’ta Çeşme’nin Ildır Mahallesi’nde ziraat alanında başladı ve kısa sürede ormana sıçradı. İlk müdahale 13.55’te yapılırken, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri 5 uçak ve 18 helikopterle alevleri söndürmeye çalışıyor. Karadan ise 36 arazöz, 13 su ikmal aracı ve 4 dozer yangının yayılmasını engellemek için yoğun mesai harcıyor.

Ege’de fırtına felaketi… Forklift işçilerin üzerine düştü: 1 ölü, 1 ağır yaralı
Ege’de fırtına felaketi… Forklift işçilerin üzerine düştü: 1 ölü, 1 ağır yaralı
İçeriği Görüntüle

Gönüllüler Seferihisar’dan Çeşme’ye Yardım Etti

Günlerdir Seferihisar bölgesinde yangınlarla mücadele eden gönüllü ekiplerin bir kısmının, Çeşme’deki yangına destek için bölgeye sevk edildiği öğrenildi. Zeytin ağaçlarının bulunduğu bölgede yükselen dumanlar kilometrelerce uzaktan gözlemlenebiliyor.

Öte yandan, bölgedeki bazı yazlık evlerin tedbiren boşaltıldığı bildirildi.

A W489133 04

Kaynak: İHA