Çankırı Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, saadet zinciri benzeri bir yapı oluşturarak vatandaşları dolandıran E.T.Ç., N.Ö., Y.Ç. ve S.A. isimli 5 şüpheliyi gözaltına aldı. Şahısların yaklaşık bir buçuk yıllık süre zarfında yüksek kar vaadiyle birçok kişiyi maddi kayba uğrattığı ortaya çıktı.

Polis ekiplerinin geniş çaplı incelemesi sonucunda şikayetler üzerine harekete geçildi. Ekipler, söz konusu şahısların organizatörlüğünü yaptığı yapıya dahil olan ve kar vaadiyle yatırdıkları paraları alamayan vatandaşların şikayeti üzerine operasyon düzenledi. Gerçekleştirilen operasyonda, şüphelilerin ikametlerinde sahte madeni kripto para, dekontlar ve suç unsuru olabilecek diğer dokümanlar ele geçirildi.

Gözaltına alınan 5 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından Çankırı Adliyesine sevk edildi. Şüphelilerden Y.Ç., E.T.Ç. ve Y.Ç. yurt dışına çıkış yasağı ve imza şartıyla adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, S.A. ve N.Ö. ise serbest bırakıldı. Öte yandan, yapıya dahil olan vatandaşların sayısında artış yaşanabileceği değerlendiriliyor.

Spil'de kahreden olay! Ailesiyle top oynarken kayalıklardan düşerek öldü Spil'de kahreden olay! Ailesiyle top oynarken kayalıklardan düşerek öldü

Editör: Diyar Aslan