Prof. Dr. Canan Karatay dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Konuk olduğu canlı yayınlarda verdiği tavsiyelerle tüm ezberleri bozan ünlü isim, bu kez de iyi bir hafıza için tüketilmesi gereken besinleri sıraladı.

KALP SAĞLIĞI İÇİN FAYDALI

Yumurtanın birden fazla vitamin ve mineral barındırdığını belirten uzman isim, bu besinin kas ve kemiklerin gelişimi ile kalp sağlığında faydalı olduğunu belirtti.

Yumurtanın hafıza, göz ve beyin sağlığı açısından önemli olduğunu vurgulayan Karatay obezite riskini de azalttığını ifade etti.

PROSTAT VE MEME KANSERİ GELİŞME RİSKİNİ AZALTIYOR

Tiroid bezinin sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlamaktadır. Tiroid, prostat ve meme kanseri gelişme riskini azaltır. Üreme sağlığına olumlu katkılarda bulunur ve bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar.

MENOPOZ SONRASI KEMİK MİNERALLERİNİN KAYBINI AZALTIYOR!

D vitamininin ise hücre bölünmesinde görevi vardır. Kalsiyum ve fosfor emilimine ve kullanımına katkıda bulunur. Bağışıklık sistemine olumlu anlamda faydası bulunur. Kalsiyumla birlikte çocuklarda kemiklerin normal büyümesi ve gelişmesi için gereklidir. Ayrıca, menopoz sonrası kemik minerallerinin kaybını azaltır.

Balık yağının HDL kolesterolü yükselttiği, trigliseridleri ise yüzde 15-30 oranlarında düşürdüğü kanıtlanmıştır. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalara göre yüksek tansiyonu olan kişilerde, düşük dozlar bile tansiyonu düşürmeye yardımcı olur.

Balık yağı, romatoid artrit gibi inflamatuar rahatsızlıklarda eklem ağrılarını ve sertliğini azaltabilir. Balık ve balık yağının hamilelik döneminde alınmasının çocuklarda görülebilecek astım riskini düşürdüğü de yapılan araştırmalar sonucu ortaya koyulmuştur. MYNET

  

Editör: Nuray Bozkurt