Sosyal medyada en çok merak edilen isimler arasında yer alan Canan Kaftancıoğlu’nun hayatı sıkça araştırılıyor. Peki Canan Kaftancıoğlu kimdir? Canan Kaftancıoğlu kaç yaşında ve nereli? Alevi mi sünni mi? İşte detaylar…

Canan Kaftancıoğlu Kimdir?

52 yaşındaki Canan Kaftancıoğlu 3 Şubat 1972’de Ordu’nun Mesudiye ilçesine bağlı Çiftlik Sarıca köyünde doğmuştur. Babası ilkokul öğretmeni annesi ise ev hanımı olan Canan Kaftancıoğlu, ailenin ikinci çocuğuydu.

İlk, orta ve lise öğrenimini Ordu’da tamamlayan Kaftancıoğlu’nu İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olmuştur.  

Mezuniyetin ardından Sivas’ta bir hastanenin acil servisinde çalışmaya başlayan Kaftancıoğlu, bu dönemde eşi Ali Naki Kaftancıoğlu ile tanışmıştır.

Türkiye’nin en ucuz ekmeğiydi… Artık ücretsiz verilecek! Türkiye’nin en ucuz ekmeğiydi… Artık ücretsiz verilecek!

Kaftancıoğlu, doktorluğun ardından siyaset sahnesine atıldı. İlk önce CHP’nin İstanbul il yönetimine katılan Kaftancıoğlu, CHP İl Başkan Yardımcılığı ve CHP İstanbul İl Başkanlığı görevlerinde bulundu.

 2014 Seçimlerinde Maltepe Belediye Başkan adayı oldu. 13 Ocak 2018'de yapılan CHP İstanbul 36. Olağan İl Kongresi’nde İstanbul İl Başkanı seçildi.

2022’de sosyal medya paylaşımları nedeniyle "kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret", "Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak" ve "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlarından Yargıtay tarafından 4 yıl 11 ay 20 gün hapis cezası verildi ve kendisine siyasi yasak getirildi. 14 Haziran 2022'den önce resmî, sonrasında ise fiilî olarak Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı olan Kaftancıoğlu CHP İstanbul İl Başkanlığı’na siyasi yasağı nedeniyle yeniden aday olamadı.

Kaftancıoğlu, sosyal medyada aktif bir şekilde yer alması ve cesur tutumuyla dikkat çekmiştir. Özellikle, toplumsal olaylara ve siyasi konulara yönelik sıkça paylaşımlarda bulunmuş ve tartışmalara sebep olmuştur.

Politikalarıyla, özellikle de İstanbul'daki CHP örgütlenmesindeki çalışmaları ve yerel seçimlerdeki etkin rolüyle bilinir. Ancak, kişisel hayatı ve özel detaylarıyla ilgili bilgi paylaşımı sınırlı olduğu için genellikle siyasi ve toplumsal konularla gündeme gelmiştir.

Canan Kaftancıoğlu Alevi mi Sünni mi?

Canan Kaftancıoğlu’nun Alevilerle olan yakınlığı ve siyasi tutumu nedeniyle Canan Kaftancıoğlu alevi mi? sorusunu akıllara getirmiştir. Ancak kişisel inançları ve ailesiyle ilgili detaylar kamuoyunda net bir şekilde açıklanmamıştır. Bu konuda resmi veya doğrulanmış bir açıklama bulunmamaktadır. Dolayısıyla, Kaftancıoğlu'nun Alevi mi Sünni mi olduğu veya ailesinin kökeni hakkında kesin bir bilgi bulunmamaktadır.

Canan Kaftancıoğlu Nerelidir?

Kaftancıoğlu aslen Orduludur. Ordu’nun Mesudiye ilçesien bağlı kişisel inançları ve ailesiyle ilgili detaylar kamuoyunda net bir şekilde açıklanmamıştır. Bu konuda resmi veya doğrulanmış bir açıklama bulunmamaktadır. Dolayısıyla, Kaftancıoğlu'nun Alevi mi Sünni mi olduğu veya ailesinin kökeni hakkında kesin bir bilgi bulunmamaktadır.

Canan Kaftancıoğlu Kaç Yaşında?

Şu an 52 yaşında olan Canan Kaftancıoğlu 3 Şubat 1972 yılında doğmuştur.

Canan Kaftancıoğlu’nun Eşi Kimdir?

Ümit Kaftancıoğlu'nun oğlu çocuk doktoru Ali Naki Kaftancıoğlu ile Sivas’ta bir hastanede çalışırken tanışıp 2001 yılında evlendi.

Canan Kaftancıoğlu’nun Çocuğu Var mı?

Canan Kaftancıoğlu ve Ali Naki Kaftancıoğlu’nun Çağım Işık isminde bir tane kızı vardır.

Canan Kaftancıoğlu’nun Ailesi Kimdir? Nereli?

Canan Kaftancıoğlu’nun babasının İhsan Şahin olduğu ve Trabzon’un Maçka ilçesine bağlı Köprüyanı köyünden olduğu söylenir. Bu nedenle Canan Kaftancıoğlu’nun babası Trabzonludur denebilir. Ancak annesinin nereli olduğu hakkında bir şey bulunmamaktadır. Dini inancı hakkında kesin bir bilgi bulunmayan Kaftancıoğlu’nun Alevilerle olan yakınlığı nedeniyle Alevi olarak bilinmesine yol açmıştır. Ancak bu bilgi resmi olarak bildirilmemiştir.

Kaynak: Haber Merkezi