"Kişisel verileri ele geçirme veya yayma" ve "yağmaya teşebbüs" suçlarından tutuklanan ünlü magazinci Can Tanrıyar, İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde düzenlenen duruşmada hâkim karşısına çıktı. Can Tanrıyar’a tahliye kararı verildi. Tanrıyar, 30 Nisan tarihinde çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Marmara Cezaevi'ne gönderilmişti.

Can Tanrıyar hakkında tahliye kararı

Çağlayan Adliyesi'nde görülen davada, içeride geçirdiği süre dikkate alınarak tahliye kararı verilen Can Tanrıyar'a, ancak yurt dışına çıkış yasağı konuldu. Magazinci, tutuksuz olarak yargılanacak ve bir sonraki duruşması 18 Mayıs 2024 tarihine belirlendi.

Yaşanan gelişmeler, Tanrıyar'ın hukuki durumu ve tutuklanma sebepleriyle ilgili kamuoyunda büyük ilgi uyandırmıştı. İlerleyen günlerde, magazinci Can Tanrıyar'ın hukuki sürecine dair daha fazla detayın ortaya çıkması bekleniyor.

Can Tanrıyar Kimdir?

Tanrıyar, 1960 senesinde İstanbul'da Alevi kökenli bir ailenin ferdi olarak dünyaya geldi. 15 yaşından itibaren babasının hamamında iş hayatına atıldı. İstanbul'da Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde eğitim aldı ve mezun oldu. Üniversite yıllarından itibaren ud çalmaya başladı. Aynı zamanda Türk Milli Hentbol takımında da spor yaptı. Gazetecilik kariyerine Milliyet gazetesinde muhabir olarak başladı ve haftada bir gün hentbolle ilgili yazılar yazdı. Askerlik hizmetini tamamladıktan sonra Fenerbahçe muhabiri olarak gazetecilik kariyerine devam etti. Sabah, Güneş, Tan gazetelerinde uzun yıllar boyunca spor merkezinde çalıştı.

Spor yazarlığı döneminde futbolu ve magazini birleştirme kararı alarak yapımcılık dünyasına adım attı ve Televole'nin yapımcısı oldu. Ayrıca uzun bir süre "Uçankuş" adlı programı sundu.

Bu süre zarfında yaklaşık otuz beste yaptı.

Manisa’da kayganlaşan yol kaza getirdi… Yoldan çıkan kamyonet ters döndü! Manisa’da kayganlaşan yol kaza getirdi… Yoldan çıkan kamyonet ters döndü!

1988 yılında evlendiği ilk eşi Şafak Demircioğlu'ndan Oğulcan (d.1988) ve Anılcan (d.1990) adlı iki oğlu bulunmaktadır. Ancak, 2000 yılında boşandı.

Tanrıyar, 11 Ocak 2008 tarihinde Beyazıt Öztürk'ün sunduğu Beyaz Şov programında, canlı yayında 28 Aralık 1998'den beri ilişki yaşadığı şarkıcı Petek Dinçöz ile evlendi. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal'ın kıydığı nikahın şahidi RTÜK Başkanı Zahid Akman ve damadın şahidi ise Kanal D Haber Genel Müdürü Mehmet Ali Birand oldu. Ancak, 10 Mart 2010 tarihinde boşandılar.

Kaynak: Haber Merkezi