Burhan AKDEMİR

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı olağan toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Güzgülü başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis’te gündem maddelerine geçilmeden önce, Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için saygı duruşunda bulunuldu, akabinde de İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Güzgülü, gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Güzgülü, konuşmasının tamamında deprem afetine yer verirken, şöyle konuştu: “Depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımıza yüce Allah’tan rahmet, yaralanan kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz. Ülkemizin ve milletimizin başı sağ olsun. Bu acı hadiseyle birlikte devletimizin tüm kurumları tam anlamıyla tek yürek oldu. Manisa’mız da, Valiliğimiz öncülüğünde Büyükşehir Belediyemiz ve 17 ilçe belediyemiz olağanüstü bir gayret sarf etti. Her belediyemiz imkanları ölçüsünde araçlarıyla personelleriyle kurdukları çadır kentlerde sağladıkları yemek imkanıyla hayırseverlerimizi harekete geçirerek, depremden zarar gören kardeşlerimize ulaşmak, gönüllerini yapmak ve acılarını hafifletmek için canla başla çalıştı. Bu güzel birlik ve beraberlik içinde afetzede kardeşlerimizin yaralarını sarmak için deprem bölgesinde çalışmalar yaptık ve yapıyoruz. Bu vesileyle ben tüm hemşerilerimiz adına değerli belediye başkanlarımıza, personellerine ve belediyelerimizin çalışmalarına gönüllü olarak katılanlara teşekkür ediyorum. İnşallah en kısa sürede yaralarımızı saracağız.”

MASKİ DE BÖLGEDE

Başkanvekili Güzgülü konuşmasına şöyle devam etti: “Tabi ki yalnızca belediyelerimiz değil, MASKİ Genel Müdürlüğümüz, Manisa’mızdaki tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız ile sivil toplum kuruluşlarımız, depremin yaşandığı andan itibaren devletimizin ve milletimizin yanında oldu. Herkes bu düşünceyle sadece ve sadece yaraları sarmak için canla başla çalıştı ve çalışmaya devam ediyor. Depremde arama kurtarma faaliyetlerine destek olmak isteyen AFAD gönüllülerini deprem bölgesine ulaştıran otobüslerimiz, dönüş yolunda bölgeden ayrılmak isteyen depremzedeleri Manisa’ya ve güzergahındaki yerleşim yerlerine taşıdı. Ayrıca Genel Sekreterimiz Aytaç Yalçınkaya ve Genel Sekreter Yardımcılarımız Ali Öztozlu, Metin Memiş, MASKİ Genel Müdür Yardımcımız Gökhan Çevik, daire başkanlarımız, ilçe belediye başkanlarımız bölgedeki ihtiyaçları yerinde tespit etmek için deprem bölgesine gitti. İtfaiyemiz başta olmak üzere, MASKİ arama-kurtarma ekipleriyle arama ve kurtarma çalışmalarında aktif rol üstlendik. İş makineleri, kamyonlar, tırlardan oluşan 115 aracımızı, 294 personelimizle birlikte afet bölgesinde görevlendirdik. Ayrıca 25 adet cenaze nakil aracı ve 50 personelimizle defin işlemlerinde aktif olarak görev almaktayız. Bölgeye gönderdiğimiz 25 arazi aracı ve 50 personelden oluşan filomuzla da deprem bölgesine gönderilen insani yardımların ulaşılması zor olan köylere ulaştırılması için özveriyle çalışma yürütüyoruz. Bunlarla birlikte deprem bölgesine malzeme taşıyan tırlara 18 bin 500 litre ve deprem alanındaki araç ve iş makinelerine 7000 litre olmak üzere toplam 25 bin 500 litre mazot desteğimiz oldu. Şunu Yüce Allah, bir daha ülkemize ve milletimize böylesi acı olaylar yaşatmasın. İnşallah birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde bu zor günleri aşacak, yaralarımızı birlikte saracağız. Allah devletimizin ve milletimizin yardımcısı olsun. Afet bölgesinde yara sarmak için çaba gösteren herkesten Allah razı olsun.”

GÜNDEM MADDELERİNE GEÇİLDİ

Başkanvekili Güzgülü’nün konuşmasının ardından Meclis’te yer alan gündem maddelerine geçildi. Maddelerin çoğunluğu oy birliği ile ilgili komisyonlara havale edilirken, daha sonra Meclis’e ara verildi. Meclis’in ikinci oturumunun önümüzdeki pazartesi günü yapılması kararlaştırıldı.

Editör: Onur Yılmaz