HABER-FOTO: GÖKHAN AYTAÇ
Ziraat Türkiye Kupası 2.Eleme turu maçında Balıkesirspor'u ağırlayan Manisa Büyükşehir Belediyespor güçlü rakibine karşı uzatmalarda yediği gol ile 3-2 mağlup oldu.
Ziraat Türkiye Kupası 2. Eleme Turu maçı Ege derbisine sahne oldu. Gol düellosuna sahne olan maçın normal süresinde kazan çıkmadı. Manisa Büyükşehir Belediyespor 2. dakikada Cüneyt Turan ile öne geçti. Daha sonra konuk takım Balıkesirspor 22. dakikada Sankoh'un penaltı golü durumu eşitledi. İlk yarı 1-1'lik sonuç ile sona erdi. İkinci yarıya baskılı başlayan Balıkesirspor 82. dakikada Eren Özen ile 2-1 öne geçse de Yeşil-Beyazlılar 88. dakikada Ender ile durumu 2-2'ye getirip maçı uzatmaya taşıdı. Maçın uzatma bölümünde konuk takımda 108.Dk Ali Öztürk sahneye çıktı ve attığı gol ile takımına turu getirdi.
Levent Eriş'in öğrencileri güçlü rakibine karşı maç boyu başa baş bir mücadele sergileyerek izleyenlerin beğenisi kazandı.
MAÇTAN NOTLAR
Manisa Büyükşehir Belediyespor- Balıkesirspor maçını yaklaşık 500'e yakın futbolsever izledi.
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Büyükşehir Belediyespor Başkanı Cenk Ergün, Manisa Büyükşehir Belediyespor yöneticileri, Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ertuğrul Aytaç, Balıkesirspor antrenörü Bülent Ataman, Manisaspor ve Balıkesirspor eski Teknik Direktörü Kemal Özdeş maçı protokol tribününden takip etti.
Maçın sonunda seyirciler iki takımıda alkışlayarak soyunma odasına yolladılar
STAT: Mümin Özkasap Stadı
HAKEMLER: Levent Balcı, Ercan Aydın, Faik Polat, Emre Kargın
MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR: Cihan ***, Semih ***, Cüneyt ***(86.Dk Kadir Arı *), Engin Memişler ***, Ahmet Kaan ***, Tufan Kalleci ***, İsmail Düzgün **(68.Dk Mülayim Erdem **), Safa Çağlar ***, Serhat Cengiz ***, Şemsettin Ender Kılıç ***, Gökhan Artun **(85.Dk Samet Samancı *)
TEKNİK DİREKTÖR: Levent Eriş
BALIKSESİRSPOR: Ertuğrul **, Eray **, Ali Öztürk**, Eren Özen**(86.Dk Muğdat *), Karikari**, Sankoh**( 91.Dk Zeefuik *),Glumac**,Hüseyin Tok **, Uğur Aktaş**, Okan Alkan **, Çağatay Vatan*(46.Dk Abdülhamit Yıldız **)
TEKNİK DİREKTÖR: Erkan Sözeri
SARI KARTLAR: Ahmet Kaan, (Manisa BŞB.), Glumac (Balıkesirspor)
GOLLER: 2.Dk Cüneyt Turan (Manisa BŞB.) 88.Dk Ender Kılıç,22.Dk Sankoh (P), 82.Dk Eren Özen, 108.Dk Ali Öztürk ( Balıkesirspor)
MAÇTAN DAKİKALAR
2. Dk İsmail Düzgün'ün sol tarafta açtığı ortaya sert bir vuruş yapan Cüneyt Turan meşin yuvarlığı filelerle buluşturdu. 1-0
18.Dk Ali Öztürk'ün ceza sahası içinden vurduğu düzgün kafa vuruşunu kaleci Cihan son anda kornere çeldi.
22.Dk Ahmet Kaan'ın yaptırdığı penaltıyı gole çeviren Sankoh skoru eşitledi 1-1
28.Dk Kaleci Cihan'ın uzun topunda ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan İsmail sert şutu az farkla auta çıktı
45.Dk Cüneyt ara pası ile ceza sahası içinde topla buluşan İsmail'in şutunu kaleci Ertuğrul güçlükle kontrol etti.
İlk yarı 1-1'lik skor ile sonuçlandı.
82.Dk Karikari'ın arka direği yaptığı ortaya sert bir vuruş yapan Eren kaleci Cihan'ın mağlup edip takımını öne geçirdi. 1-2
88.Dk maçın bitimine az bir süre kala köşe vuruşunda gelen topa iyi yükselen Ender yaptığı güzel kafa vuruşu meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu ile skoru eşitledi 2-2
Maçın normal süresi 2-2'lik eşitlikle tamamlandı ve maç uzatmalara gitti.
108.Dk Balıkesirspor defansından gelen uzun pasla topla buluşan Ali Öztürk'ün sert şutunda direğe çarpan top filelerle buluştu 2-3
Editör: TE Bilişim