Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi, 2022 yılı için son kez toplandı. Gündem maddelerinin çoğunlukla oy birliği ile geçtiği Meclis’te gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Büyükşehir’in çalışmalarını anlattı. Başkan Ergün Manisalıların 2023 yılını da kutlarken, “Bir yılı daha geride bırakmak üzereyiz. Sizlerle birlikte Manisa için çalıştık. Şahsım ve Manisalı hemşerilerim adına hepinize teşekkür ediyorum. Şanlı cumhuriyetimizin 100’üncü yılını kutlayacağımız bu önemli yılda Manisa’yı daha ileriye taşımak için çalışacağız. Yeni yılın hepimize sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini diliyorum.” dedi.

Burhan AKDEMİR

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı olağan toplantısı ikinci oturumu, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis’te, ilk oturumdan kalan maddeler görüşülerek karara bağlandı.

BAŞKAN ERGÜN’DEN YENİ YIL MESAJI

Meclis gündem maddelerine geçilmeden önce söz alan Başkan Ergün gündemi değerlendirdi. Başkan Ergün şöyle konuştu

“Pençe-Kilit Bölgesi’nde şehit olan evladımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Diyarbakır’da polis aracının geçişi sırasında patlayan bomba sonrasında yaralanan polislerimize şifa diliyorum. Hain saldırıyı gerçekleştirenleri lanetliyorum. Sınır bölgelerimizde görev yapan askerlerimizin Allah yardımcısı olsun.

İlimiz genelindeki çalışmalarımıza devam ediyoruz. Akhisar ilçemizde 35 bin metrekarelik alan üzerindeki Şehit Necdi Şentürk Parkı’nda sona yaklaştık. Kültür park olarak ilçemize kazandıracağımız önemli projemizde gün sayıyoruz.

Prestij cadde düzenleme çalışmalarımız sürüyor. Gölmarmara’daki Uğur Mumcu Caddemizi de bitirdik. Gecesi ayrı, gündüzü ayrı güzellikte olan caddemizi hemşerilerimiz güle güle kullansınlar.

İlimiz merkezindeki Avni Gemicioğlu Caddemizde de prestij çalışması kapsamında ilk olarak MASKİ 3 milyon TL yatırımla altyapı çalışmalarını bitirdi. Üstyapı çalışmalarını da en kısa süre içerisinde, 20-25 gün içinde tamamlayacağız. Çarşı merkezimizde çalışmalarımız başladı. İbrahim Gökçen Bulvarı’nda da bozulan asfaltını yeniliyoruz. Sırasıyla belirlenen caddelerimizi de düzenleyeceğiz. Erler ve Alçıtepe de bu caddeler arasında. Her iki caddenin de ihalesi 26 Aralık’ta tamamlanmış olacak.

Kırsal kalkınmaya yönelik desteklerimizi yıl boyunca paylaştık. 70 milyon TL gibi dev bir bütçe ile çiftçimizin yanında olduk. 150 bin fidanı üreticimizle buluşturuyoruz.

Üreticilerimize bir müjde daha vermek istiyorum. Bu yıl üreticiye gübre desteği kapsamında 2022 yılında 4 bin 213 üreticiye 291 ton gübre desteği sağlamıştık. 2023’te bu desteği bin tona çıkarma kararı aldık. Kırsal Kalkınma Dairesi Başkanlığımız talepleri toplamaya başladı. 13 milyon TL bütçe ayrıldı. Talepler 6 Ocak’a kadar alınacak. Şubat ayında da gübreler teslim edilmeye başlanacak. Yüzde 50 hibe destekli olacak.

“Yurdumuz ve dünya çapında verdiğimiz zorlu sınavlar, yoğun çalışmalar ve başarıya ulaştığımız çok sayıda hedeflerle bir yılı daha geride bırakmak üzereyiz. Sizlerle birlikte Manisa’mıza en güzel hizmetleri vermenin çabasında olduk. Ben, değerli katkılarınız, çalışmalarınız ve destekleriniz nedeniyle şahsım ve Manisalı hemşehrilerim adına bir kez daha hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Şanlı Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağımız 2023 yılında Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği yolda, şehrimizi hep birlikte daha ileriye taşıyacağız. Bu duygularla şimdiden sizlerin, Manisalı hemşehrilerimizin ve ülkemizin yeni yılını kutluyor, 2023’ün ülkemize ve milletimize sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum”

Başkan Ergün’ün konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Maddelerin görüşülmesi sonrasında Meclis oturumu sona erdi. 2023 yılının ilk meclis toplantısının ise 10 Ocak Salı günü yapılması kararlaştırıldı. 

Editör: Onur Yılmaz