Botoks, dünya çapında yaygın olarak tercih edilen bir estetik tedavi yöntemidir ve doğru şekilde uygulandığında genellikle güvenli bulunur. Ancak diğer botoks uygulamalarında olduğu gibi İran botoksu da yanlış uygulandığında veya kalitesiz ürünler kullanıldığında olumsuz sonuçlara yol açabilir. Türkiye’de Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanan üç tane botoks(Dysport, Botoks ve Nabota) markası bulunuyor. Botoksta kullanılan İran menşeili ruhsatsız ve FDA onaysız ilaçların kullanımı çeşitli cilt sorunlarına yol açmasının yanı sıra hayati riskler taşıyan sağlık sorunlarına neden olabiliyor.

‘Sessiz katil’ olarak anılıyor… Hiç belirti göstermiyor! ‘Sessiz katil’ olarak anılıyor… Hiç belirti göstermiyor!

Sahte botoksa dikkat!

Sahte botoks, gençleşme ve güzellik amacıyla bu yola başvuran pek çok kişiyi etkileyen önemli bir sorundur. Botoks, Clostridium botulinum adlı bakteriden elde edilen bir protein olan botulinum toksinini kullanarak yapılan bir estetik tedavi yöntemidir.  Kırışıklıkların azalmasına ve ciltte daha genç bir görünüm elde edilmesine yardımcı olur. Botoks, FDA tarafından onaylanmış bir üründür. Ancak piyasada botoks uygulamaları adı altında satılan onaylanmamış ve tehlikeli ürünler bulunmaktadır. Bu sahte ürünler; maliyetinin ucuz olması ve doğru ürünlerin sunduğu estetik faydaları vaad ediyor olsa da hayati riskler taşımaktadır.

Botoks, uzman kişiler tarafından gerçekleştirilmelidir

Sahte botoks ürünlerinin kullanılması, güvenilir olmayan kaynaklardan tedarik edilmesi veya uzman olmayan kişilerce uygulanması, ciddi sağlık problemlerine yol açabilir. Bu nedenle, botoks işlemleri mutlaka güvenilir sağlık kuruluşlarında sağlık profesyonelleri tarafından gerçekleştirilmelidir.

Kaynak: Haber Merkezi