Yönetim Kurulu kararıyla sermaye artırımına giden şirket, 58 milyon 823 bin 530 payın halka arzını gerçekleştirecek. Bu adım, yeni yatırımların, işletme sermayesinin güçlendirilmesinin ve global pazarlara açılmanın önünü açacak.

Bilekler dolup taşacak! Bu bileziği gören kuyumcuya koşuyor! Bilekler dolup taşacak! Bu bileziği gören kuyumcuya koşuyor!

Altınay Savunma Teknolojileri, mühendislerden oluşan 162 çalışanı ve bağlı ortaklıklarıyla kara, deniz ve hava platformlarına yönelik çözümler sunuyor. Hareket ve test sistemleri, insansız sistemler, deniz sistemleri, silah sistemleri ve mühimmat imha gibi alanlarda faaliyet gösteren şirket, Türk savunma sanayisinin önde gelen firmalarıyla devam eden alt yüklenici sözleşmelerine sahip.

İhraç edilecek payların kaynağının yüzde 50'si yeni tesis ve üretim teknolojilerine, yüzde 15'i test ve doğrulama teknolojileri ile AR-GE ve ÜR-GE yatırımlarına, yüzde 15'i işletme sermayesinin güçlendirilmesine ayrılacak. Şirket satın alımı, iş ortaklıkları kurulması, global satış ve pazarlama ağı yatırımları, finansal borç ödemeleri gibi alanlarda da kaynak kullanılacak. 

Kaynak: AA