Blu Tv, geniş içerik yelpazesiyle Türkiye’de en çok ziyaret edilen dijital platformlarındandır. Platformda yerli-yabancı dizilerden yerli-yabancı filmlere, eğlence programlarından belgesellere birçok kategoride içerik bulunuyor. Özellikle Blu TV’nin kendi yapımı olan Türk dizileri, özgün senaryolarıyla dikkat çekiyor.

Yabancı kanallarda yayımlanan ve hakları Blu TV tarafından satın alınan yabancı diziler de rağbet gören içerikler arasında yer alıyor. Gelin birlikte Blu TV’nin en iyi dizilerine göz atalım!

Blu TV izlenecek diziler listesini şöyle sıralayabiliriz:

  • Çekiç ve Gül: Bir Behzat Ç. Hikayesi
  • Doğu
  • İlk ve Son
  • Masum
  • Prens
  • Babylon Berlin
  • Normal People
  • Succession
  • The Handmaids Tale
  • The Sopranos

Blu TV dizi önerilerini verdikten sonra bu dizilerin ayrıntılarına geçelim.

Blu TV'nin En İyi Dizileri

Blu TV’nin orijinal Türk dizileri, platformda yayınlanan kaliteli yapımların başında geliyor. Ayrıca Blu TV’de bulunan yabancı diziler de izleyiciler tarafından oldukça seviliyor.

Blu TV’nin en iyi dizileri ve bu dizilerle ilgili ayrıntılar şunlardır:

1. Çekiç ve Gül: Bir Behzat Ç. Hikayesi

Blu Tv En Iyi Dizileri 1

Türk dizi tarihinin en sevilen yapımlarından olan Behçat Ç., uzun bir aradan sonra Blu TV’de yayınlanmaya başlamıştır. Behzat Ç Blu TV seyircisinin yeni bölümünü heyecanla beklediği diziler arasında yer almıştır. Emrah Serbes’in aynı adlı kitabından uyarlanan dizinin yönetmenliğini Devrim Yalçın üstlenmiştir. Dizinin oyuncu kadrosunda ise Erdal Beşikçioğlu, İnanç Konukçu, Berkan Şal gibi ünlü isimler yer almıştır. 2 sezon süren dizi, Ankara Cinayet Büronun kedisi Gaspi Ç.nin ölümünün araştırılması sırasında ortaya çıkan cinayet zincirini anlatıyor.

2. Doğu

Blu Tv En Iyi Dizileri 2

Blu TV komedi dizileri arasında bulunan Doğu, BKM yapımıdır. Doğu Demirkol’un komedyen olma hikâyesinin anlatıldığı dizinin senaristi Doğu Demirkol ve Murat Özsoy’dur. Dizinin yönetmen koltuğunda ise Emrah Aguş, Doğu Demirkol ve İlay Alpgiray bulunuyor. Dizinin şimdiye kadar 2 sezonu yayınlanmış durumda.

3. İlk ve Son

Blu Tv En Iyi Dizileri 3

İlk ve Son Blu TV’nin dram-romantik türünde dizilerindendir. Başrollerinde Özge Özpirinçci ve Salih Bademci’nin bulunduğu dizinin senaristi Hakan Bonomo’dur.  1 sezon süren dizi, 10 yıllık bir ilişkinin başlangıç, ilerleyiş ve bitiş süreçlerini anlatıyor.

4. Masum

Blu Tv En Iyi Dizileri 4

Masum, Blu TV dizileri Türk kategorisinin en çok sevilen projelerindendir. Polisiye türünde olan dizinin senaristi Berkun Oya, yönetmeni Seren Yüce’dir. Masum’un oyuncu kadrosunda Haluk Bilginer, Nur Sürer, Ali Atay, Okan Yalabık gibi usta isimler bulunuyor. Dizinin hikâyesi ise şöyle: Emekli Başkomiser Cevdet’in eski öğrencisi Yusuf Komiser, Cevdet’in oğlu ve kendisinin en yakın arkadaşı olan Taner’in ölümünü araştırmak için kasabaya gelir. Ancak ortada doğru gitmeyen bir şeyler vardır.

5. Prens

Blu Tv En Iyi Dizileri 5

Blu TV yeni dizilerinden olan Prens, ayrıca platformun en çok izlenen dizilerinden biridir. Giray Altınok ve Kerem Özdoğan’ın kaleme aldığı dizide hayalî bir ülke olan Bongomia’nın Prens’i ve etrafında gelişen olaylar anlatılıyor. Dizide Prens karakterine Giray Altınok hayat veriyor. Ayrıca oyuncu kadrosunda Ceyda Düvenci, Serdar Orçin, Çağdaş Onur Öztürk gibi isimler bulunuyor.

6. Babylon Berlin

Blu Tv En Iyi Dizileri 6

Blu TV yabancı diziler açısından zengin platformlar arasında bulunuyor. Bu dizilerden biri Almanya yapımı Babylon Berlin’dir.  4 sezonu bulunan dizi toplam 40 bölümdür. Babylon Berlin’in başrollerinde Volker Bruch, ve Liv Lisa Fries yer alıyor. Dizi, Gereon Rath’in bir soruşturma için Berlin’e taşınmasıyla başlıyor.

7. Normal People

Blu Tv En Iyi Dizileri 7

Drama-romantik türünde olan dizi, İrlanda yapımıdır. 12 bölüm süren dizinin başrollerinde Daisy Edgar-Jones ve Paul Mescal yer alıyor. Normal People, Connell ve Marianne’nin gelgitli ilişkini konu ediyor.

8. Succession

Blu Tv En Iyi Dizileri 8

Amerikan yapımı bir kara komedi-drama olan dizinin senaristi Jesse Armstrong’dur. Succession’da medya ve eğlence şirketleri olan Logan Roy’un rahatsızlanmasının ardından Roy ve çocuklarının arasında geçen güç savaşını anlatıyor.  2023’te dördüncü ve son sezonu yayınlana dizi toplam 39 bölümden oluşuyor.

9. The Handmaids Tale

Blu Tv En Iyi Dizileri 9

Better Together Ne Demek? Nişanda Better Together Ne Anlama Gelir? Better Together Ne Demek? Nişanda Better Together Ne Anlama Gelir?

Dizi, Margaret Atwood’un “Damızlık Kızın Öyküsü” romanından uyarlanan dizi, distopik bir özellik gösteriyor. Dizinin hikâyesi, Amerika Birleşik Devletleri’nden ayrılıp yeni bir ülke olan Gliead’de geçiyor. Bu ülkede kadınların damızlık olarak kullanılması sonucu ülke kadınları seslerini çıkarmaya başlıyor. 5 sezon boyunca soluksuz izleyeceğiniz dizinin bölüm sayısı ise 46.

10. The Sopranos

Blu Tv En Iyi Dizileri 10

Dram-suç türünde olan The Sopranos, 1999 ve 2007 yılları arasında yayınlanmıştır. Dizide Amerikan-İtalyan mafya babası Tony Soprano’nun hayatı anlatılıyor. 6 sezon süren dizinin başrollerinde James Gandolfini, Lorraine Bracco, Edie Falco gibi ünlü isimler bulunuyor.

Blu TV Üyelik Ne Kadar?

Blu TV’nin en iyi dizilerini inceledikten sonra Blu TV kaç TL sorusunu cevaplayalım Blu TV’nin aylık üyelik fiyatları aylık ve yıllık üyelik alımlarında farklılık gösteriyor. Aylık üyelik tek çekimde gerçekleşirken yıllık üyelikte 12 taksit imkânı bulunuyor.

Blu TV üyelik ücretleri aşağıdaki gibidir:

  • Blu TV Aylık Üyelik: Üyeliği aylık olarak almak isteyenler ayda 179,90 TL ödeyerek içeriklere ulaşabiliyor.
  • Blu TV Yıllık Üyelik: Üyeliğini yıllık şekilde gerçekleştirenler ayda 89,90 TL, yılda 1078,90 TL ödeyerek dizi ve film keyfi yaşayabiliyor.

Blu TV Nasıl Üye Olunur?

Blu TV’nin eğlenceli dünyasına katılmak çok kolay. Aşağıdaki yolları takip ederek Blu TV üyeliğinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Blu TV üyesi olmak için şu adımları takip etmelisiniz:

  • Öncelikle Blu TV’nin web sitesini  ziyaret ediniz.
  • İnternet sitesinin ana sayfasında yer alan “Hemen Üye Ol” butonuna tıklayınız.
  • Açılan sayfada sizden istenen bilgileri yazınız ve “Kayıt Ol” kutucuğuna basınız.
  • Sisteme kaydolduktan sonra size sunulan üyelik seçeneklerinden size uygun olanı seçiniz.
  • Seçiminizin ardından ödeme bilgilerinizi girerek Blu TV’ye üyeliğinizi tamamlayınız.

Sık Sorulan Sorular

Blu TV’nin en iyi dizilerini listeledik. Şimdi de Blu TV ile ilgili sık sorulan soruları yanıtlayalım.

Blu TV TV+ aynı mı?

Blu TV’nin birçok içeriğinin TV+ platformunda yer almasıyla Blu Tv ve TV+ aynı mı sorusu sorulmaya başlandı. Ancak bu durum platformların aynı olduğu anlamına gelmiyor. Blu Tv ve TV+ arasında yapılan iş birliği dolayısıyla Blu Tv içerikleri TV+ platformunda gösteriliyor.. Ayrıca yine Blu TV içerikleri Blu TV Play 1 ve Blu TV Play 2 kanallarında seyirciyle buluşuyor.

Blu TV sahibi kim?

Blu TV, 2015 yılında Doğan Holding kuruluşu olarak hizmet vermeye başlamıştır. Kurucusu Aydın Doğan Yalçındağ’dır. Ancak Blu TV, 2023’te Warner Bros. Discovery tarafından satın alınmıştır. Günümüzde Blu TV’nin sahibi Warner Bros. Discovery’dir.

Muhabir: Özkan Çelik