Emekliler ne kadar zam alacak? SGK başuzmanından flaş açıklamalar! Emekliler ne kadar zam alacak? SGK başuzmanından flaş açıklamalar!

Akaryakıt zamları hız kesmeden devam ediyor. Kızıldeniz'deki gerginlik nedeniyle Brent petrol fiyatları, hafta sonunda 82 doları gördü ve ekim ayından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Brent petrolündeki yükseliş, motorin fiyatlarına bir kez daha zam getiriyor. Motorin litre fiyatı geçen hafta 40 lirayı geçmişti. Bugünden itibaren geçerli olacak şekilde motorine 1,38 TL'lik zam yapıldı ve motorin fiyatı tarihi bir seviye olan 42 lirayı aştı.

BENZİNE VE MOTORİNE ZAM GELİYOR

Benzinin litre fiyatına 2 lira, motorinin litre fiyatına ise 1 lira 40 kuruş zam gelmesi bekleniyor.  

Benzinin litre satış fiyatına 2 lira, motorinin litre satış fiyatına ise 1 lira 40 kuruş zam gelmesi bekleniyor. Fiyat artışının ardından benzinin litre satış fiyatı İstanbul'da ortalama 40,38 liraya, Ankara'da 41,07 liraya, İzmir'de ise 41,29 liraya yükseldi. Motorin fiyatları ise İstanbul'da ortalama 43,02 liraya, Ankara'da 43,78 liraya ve İzmir'de 43,97 liraya yükseldi.

Dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Kaynak: İHA-Haber Merkezi