Manisa'da Yunusemre Belediyesi ve Yunusemre Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından hazırlanan "Benim Adım Kadın" adlı tiyatro oyunu, 8 Temmuz Çarşamba günü Ferdi Zeyrek Millet Çarşısı İ. Hakkı Tonguç Sahnesi'nde sahnelendi. Yoğun ilgi gören oyun, izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı.
Kadınların toplumdaki yeri, üstlendikleri sorumluluklar, hayalleri, mücadeleleri ve karşılaştıkları zorlukları sahneye taşıyan oyun, komedi ile dramı bir araya getirdi. Amatör kadın oyuncuların performansı izleyicilerden tam not alırken, salonu dolduran sanatseverler zaman zaman duygusal anlar yaşadı, zaman zaman da alkışlarıyla oyuna eşlik etti.
KADINLARIN SESİ SAHNEYE TAŞINDI
Yunusemre Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Suzan Cömert Özata, oyun sonunda yaptığı konuşmada desteklerinden dolayı Yunusemre Belediyesi, Kent Konseyi yetkilileri ve Yakamoz Psikoloji'ye teşekkür etti.
Türk kadınının elde ettiği haklarda Mustafa Kemal Atatürk'ün önemine dikkat çeken Özata, mücadeleleriyle örnek olan kadınları anarak, oyunun kadın olmanın getirdiği sorumlulukları ve yaşanan zorlukları anlatmayı amaçladığını söyledi.
Oyunun senaristi ve yönetmeni Klinik Psikolog Doğancan Küçükağa'ya da teşekkür eden Özata, ilk kez sahneye çıkan 16 kadın oyuncunun büyük bir özveriyle hazırlandığını belirterek, verilen sahne eğitimi ve motivasyonun oyunun başarısında önemli rol oynadığını ifade etti.
YÖNETMENE ÇİÇEKLE TEŞEKKÜR
Programın sonunda Yunusemre Belediyesi Başkan Yardımcısı Mesut Doğan, oyunun senaristi ve yönetmeni Doğancan Küçükağa'ya çiçek takdim ederek emeklerinden dolayı teşekkür etti. Yoğun ilgi gören "Benim Adım Kadın" oyunu, izleyicilerden uzun süre alkış aldı.





