Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve Manisa Tarzanı Ahmet Bedevi’nin ölümünün 61’inci yılında anıldığı ‘Manisa Tarzanı Çevre Günleri’ etkinlikleri, ‘Manisa Tarzanı’na Genç Bakış’ söyleşisi ile devam etti. Moderatörlüğünü Tarihçi ve Yazar Pelin Batu’nun yaptığı söyleşide Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, öğrencilerle buluştu. Pelin Batu’nun sorularını yanıtlayan Başkan Ferdi Zeyrek önemli açıklamalarda bulundu.

Öğrenci Lokantaları Geliyor

  Üniversite öğrencilerine yaşadıkları sosyal hayat sıkıntılarını bildiğini söylediğini belirten Başkan Ferdi Zeyrek, “Kütüphane eksikliğini, öğrenci lokantalarının olması gerektiğini ve öğrencilere yönelik projelerimi paylaştım kendileriyle. Önümüzdeki dönem kendileri için güne merhaba çorbasıyla başlayacağız. Üniversitede bir tane çamaşır kafe kuracağım. Çamaşırlarını yıkamakta çok büyük sıkıntılar yaşıyor yurtta kalan öğrenciler. Yurdu yaşamış biri olarak zaten bunları biliyorsunuz. Çamaşır kafede ücretsiz bir şekilde onların çamaşırlarını yıkayacağız. Hatta ütü imkanı da vererek kendi ütülerini de yapmalarını sağlayacağız. Bir süre sonra öğrenci lokantaları kurulacak. Çok cüzi miktara yemeklerini verebileceğim. Onların istedikleri sosyal yaşantıyı da kendilerine sağlayacağım. Manisa’nın bir tane kültür merkezi yok. Onları tiyatro, sinema ve bale salonlarına kavuşturacağım. Benim hayalimdeki Manisa’da bunlar var. Benim hayalimdeki Manisa’da şu var. Siz buradan ayrıldıktan sonra gittiğiniz şehirlerinizde ‘Manisa’da şunlar var. Gelin hep birlikte Manisa’ya gidelim’. Artık Manisa’da yaşayan bir kişinin özlendiği değil, özlenilen yerin Manisa olması benim en büyük hayalim ve hedefim” dedi.

  “Yeraltı Sularının, Tarım Arazilerinin Haritalarını Oluşturacağız”

  Çevresel etkiye sahip projelere ve çalışmalara da değinen Başkan Ferdi Zeyrek, “Suyumuz çok değerli. Bunun için ilk başta akademisyenlerden oluşan 20 kişilik bir ekiple birlikte çalışıyorum. Yaklaşık 1.5 aydır bu ekiple birlikte Manisa’nın yer altı sularının haritasını oluşturuyoruz. Hemen akabinde ekilebilir tarım arazilerinin haritasını oluşturacağız. Toprak analiz haritasını oluşturacağız. Şu anda bir yazılım başlattık. Bu haritalar doğru tarım bilinçli ürün ve bizim destekleyeceğimiz yerin neresi olacağını gösterecekler. Bugün buna müdahale etmezsem Manisa’mda 25 yıl sonra üzüm yetişemez hale gelecek. Ben bunu görmezden gelemem. Bunun için çok ciddi bütçeler ayırıyorum” ifadelerini kullandı.

İzmir'de memurlar CHP İl Başkanlığı'na yürüdü İzmir'de memurlar CHP İl Başkanlığı'na yürüdü

  “Çöp Bir Atık Değildir”

  Çöplerini ayrıştıran Manisalılar için suda bir indirim sağlanacağını belirten Başkan Ferdi Zeyrek, “Çöp bir atık değildir. Bir değerdir. Artık ayrıştırmamız gerekiyor. Çöplerini ayrıştırarak bize teslim eden vatandaşlarımıza Manisa kart sayesinde suda bir indirim saylayacağız. Özellikle bitkilerden oluşan çöplerimiz kompost ürünlere dönüşecekler. Biz onu gübreye dönüştürdüğümüzde oradaki ozon salınımını azaltıyoruz. Üretici gübreye para vermiyor. Sadece bunun sistemini, ekolojik dengeyi kurmak lazım. Bu dengeyi de biz kuracağız. 2-3 tane lokal bölge belirledik” ifadelerini kullandı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, söyleşinin sonunda Manisalı gençlerin sorularını yanıtladı. Sorulara içtenlikle cevap veren Başkan Ferdi Zeyrek, kendisini dinleyen gençlerle yakından ilgilendi.

  İnsanlığın Doğal Yaşama Etkileri Resimle Anlatıldı

  ‘Manisa Tarzanı ve Çevre Günleri’ etkinlikleri kapsamında ‘Doğaya Sevgi Sözümüz Var’ isimli resim sergisi de açıldı. Sanatçı Figen Şimşek ve Küçük Ressam Özay Zeynep Güler’in eserlerinin yer aldığı sergi 5 Haziran tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak. Sergideki çalışmalar hakkında bilgi veren Sanatçı Figen Şimşek, insanoğlunun doğal yaşama etkilerini anlattığını belirtirken ‘Savaş Değil Soykırım’ adlı çalışmasıyla İsrail'in soykırımını lanetlediğini belirtti.

Muhabir: ÖZKAN ÇELİK