Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, yönetim kadrosunu tanıtmak amacıyla basın toplantısı düzenledi. Double Tree By Hilton’da düzenlenen toplantıda Başkan Zeyrek, beraber görev yapacağı isimleri Manisa kamuoyunun huzuruna çıkardı.

İşte Zeyrek’in A Takımı

Buna göre Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Burak Deste oldu. Genel Sekreter Yardımcılığı görevine ise Oğuz Murat Pınar, Mine Hacıalibeyoğlu, Ulaş Aydın ve Ali Kılıç getirildi. Zeynep Çetinkaya Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı olurken, Ferhat Fırat’ın ise Finansal Danışman olarak görev yapacağı açıklandı.

Yönetim kadrosunu tanıtan Başkan Zeyrek daha sonra açıklamalarda bulundu. Manisa’da ulaşım, su, kartlı sayaç gibi konulardaki projelerini uygulamaya koymakla işe başladığını ifade eden Başkan Zeyrek, Manisa için çalışmaya ve üretmeye devam edeceklerini söyledi.

Habermedyafotograf 42661 A35Db76019434D4Bba16Fe8C708056Fc

“Kalemleriniz Artık Özgür Olacak”

Başkan Zeyrek, “Halkımızın büyük teveccühü ile Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçildik. Burada emeği geçen, bizlere destek olan veya olmayan, bütün basın mensubu arkadaşlarıma tekrardan teşekkür ediyorum. Yerel seçim sürecinde çok güzel günlerimiz oldu, birlikteliğimiz oldu. Ama gördüğümüz birkaç tane aksaklık vardı. Benim gördüğüm aksaklık şuydu. Maalesef, siz değerli basın mensubu arkadaşlarıma destek vermek adı altında, zaman içerisinde gördüğünüz yanlışları yazamamanız konusunda bazı direktifler verildiğini gördüm. Bundan sonra bunların asla ve asla olmayacağını söylemek istiyorum.  Bundan sonraki süreçte ben yerel basında tüm arkadaşlarımla birlikte olacağım. Yerel basın benim için çok önemli. Sizin kalemleriniz artık özgür bırakılacak. Biz size bu destekleri vereceğiz ama bu desteğin karşılığında bizim yaptığımız bir yanlışı, size göre yanlış veya eksik gördüğünüz şeyleri destek alamama kaygısıyla yazamamazlık asla ve asla yapmayın. Doğru neyse doğruyu yansıtın, çünkü siz doğruyu yansıttığınız zaman çok değerli vatandaşlarım, bu haberleri sizden alıyorlar. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz 10 yıllık süreçte, Belediye Başkanının bir yoğurt yeme şekli vardı. Ama 31 Mart’tan itibaren bu son buldu. Ben size benim için olumlu haberler yapın diye bu desteği vermiyorum, yerel basını önemsediğim için bu desteği veriyorum. Ve sizlerin var olması gerekiyor. Sizlerin varlığı bizleri kesinlikle ayakta ve dinç tutacaktır. Halkımız doğru haber kaynağına ulaşacaktır. Benim sizden istediğim tek şey, doğruluk ve dürüstlüktür. Öncelikle bunu belirtmek istedim” ifadelerini kullandı.

Başkan Zeyrek daha sonra gazetecilerden gelen soruları yanıtladı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin çok borcu olduğunu ifade eden Başkan Zeyrek, “Borcumuz var ancak gücümüz de var. Halkımız artık sorunları duymak istemiyor. Çözüm duymak istiyor. Bu nedenle borçların detayına girmek istemiyorum. Görev sürem boyunca çözüm üretmek istiyorum” dedi.

Habermedyafotograf 42661 39Ca425C60F4411084D68A216E3Bdc19

17 İlçede Halk Ekmek Kısa Sürede Faaliyete Geçecek

Su konusuna çözüm getirdiklerini ve halk ekmek için de çalışmaların devam ettiğini söyleyen Başkan Zeyrek, “17 ilçemizde de halk ekmek olmalı. O konuyla ilgili gerekli incelemeleri yaptık. Çok kısa sürede 17 ilçemizde halk ekmek satışına başlamış olacağız” ifadelerini kullandı.

Metro İmkansız… Tramvay Daha Yapılabilir

Tramvay projesi için İstanbul’a inceleme gezisi yaptığını kaydeden Başkan Zeyrek, Manisa’ya metro kazandırılması üzerine gelen bir soruya, “Metro Manisa için imkansız bir proje. Yolcu bazında bakıldığı zaman metronun kendini amorti etmesi 105-110 yıl arasında bir süre alıyor. Tramvayda bu süre 10-15 yıla tekabül ediyor. Bu nedenle tramvayı hayata geçirmek daha yapılabilir duruyor” yanıtını verdi.

Habermedyafotograf 42661 65Ca5Df3865747F289C1Eaf45F43D18A

Manisalı vekil Rus heyeti ağırladı Manisalı vekil Rus heyeti ağırladı

6 Bin 800 Çalışan Tek Tek İnceleniyor

Büyükşehir Belediyesi’nde üst kademede işten çıkarılma olup olmayacağına ilişkin sorulan soruyu yanıtlayan Başkan Zeyrek, “Manisa büyükşehir Belediyesi’nde 6 bin 800 çalışan var. Tek tek tamamı inceleniyor. Performansı yeterli değilse hakkında dosya hazırlanıyor. 5 kişilik bir heyet de bu dosyaları inceliyor. Heyetteki 5 kişi de çalışanın performansını yeterli görmezse ya yolları ayırıyoruz, ya da yerini değiştiriyoruz. Şu anda 20-25 kişi ile yollar ayrıldı ya da görev yeri değişti. İşini düzgün yapan çalışanın içi rahat olsun, işten çıkarılmayacak” şeklinde konuştu.

Başlanmış Projeler Yarım Kalmayacak

Önceki yönetimin başladığı projelerin akıbetine ilişkin de konuşan Başkan Zeyrek, “Manisa Organize Sanayi Bölgesi kavşağında çalışmalar sürüyor. Bizden önce başlamış bir proje ama devamlılığı esas olan bir proje. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak da biz üstüme düşen neyse yağacağız. Muradiye Kapalı Spor Salonu’nun olduğu bölgede bir battı-çıktı yapmayı planlıyoruz. Bizden önce başlanmış bütün projeler devam edecek” ifadelerini kullandı.

Karşınızda Duran İnsanlar Manisa’yı En Az Bizler Kadar Sevecek

Ekibinin Manisalı olmaması ile ilgili soruyu yanıtlayan Başkan Zeyrek şu ifadeleri kullandı: “Öncelikle memuriyet zorunluluğu var. Sonrasında ise konusunda tecrübeli olmaları gerekiyor. Benim ekibimin Manisalı olmaması Manisa’yı sevmemesi anlamına asla gelmez. Biz, genel sekreterimiz olsun, yardımcılarımız olsun A Takımı’nı oluştururken inanın ki çok ince eleyip sık dokuduk. Birçok kişiyle görüştük. Ama göreceksiniz ki karşınızda duran insanlar Manisa’yı en az bizler kadar sevecek, sahip çıkacak insanlar. Önemli olan doğduğun değil doyduğun yer. Ekibimiz de hem kendileri doyacak hem de Manisa’yı doyuracak insanlar. Çok uzun süredir görüştüğümüz, vizyonlarını, projelerini bildiğimiz insanlar. Siz de zaman içinde tanıdıkça çok seveceksiniz. Manisa’ya çok iyi hizmetler yapacağımızı biliyorum.”

Altın Üzüm Festivali Hayalim

Başkan Zeyrek, son olarak Manisa’ya ‘Altın Üzüm Festivali’ kazandırmak amacında olduğunu ancak bu projenin zaman içerisinde olabilecek bir proje olduğunu dile getirdi.

Muhabir: Özkan ÇELİK