İYİ Parti Manisa İl Başkanı Ali Zafer İksir, 7 Ekimden bu yana devam eden Filistin – İsrail savaşı hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan İksir, 7 Ekim’den bu yana süren çatışmalarda binlerce sivilin hayatını kaybetmesine tepki göstererek, “İsrail masum çocukları ve sivilleri katlederken, her fırsatta insan haklarından bahseden batı ülkeleri ve sivil toplum kuruluşları neredeler?” dedi.

İsrail Hükümetinin Filistinlilere karşı acımasız şekilde davrandığını söyleyen Başkan İksir, “Filistinde yaşanan insanlık trajedisi unutulmamalı. İsrail hükümetinin Filistinlilere karşı ne kadar acımasız davrandığını görüyoruz. Bu çatışmadan kurtulmanın tek yolunun Filistinlilerin İsrailliler gibi  eşit haklara sahip olduğunun dünyaca kabul edilmesidir. Filistin devleti tanınmalı, ilhak politikasına son verilmeli, Filistinliler, hakları olan ülkelerini kurmalı ve özgürlüklerini almalıdır” dedi.

Maden şehitlerinin aileleri akşam yemeğinde ağırlandı Maden şehitlerinin aileleri akşam yemeğinde ağırlandı

"İsrail Savaş Suçu İşliyor"

İsrail’in yaptığı saldırıları katliam boyutuna taşıdığını çocuk, kadın ayırt etmeden sivilleri hedef alarak öldürdüğünü söyleyen İYİ Parti Manisa İl Başkanı Ali Zafer İksir, “ Gazze’de çocuk, kadın ayırt etmeden insanlar öldürülüyor. Gazze’yi abluka altına alıp, elektriğini, suyunu kesmek savaş suçudur. İsrail her gün savaş suçu işlerken, masum çocukları ve sivilleri katlederken, her fırsatta insan haklarından bahseden batı ülkeleri ve sivil toplum kuruluşları neredeler? Ukrayna – Rusya savaşında Batılı devletlerin gösterdiği reaksiyonu, bugün Filistin için göremiyoruz. Bu ikiyüzlü siyaseti bir kenara bırakıp, Filistin halkının yanında olmaları gerekmektedir” dedi.

Kudüs Başkentli bir Filistin devletinin kurulması gerektiğini söyleyen Başkan İksir sözlerini şu şekilde sonlandırdı, “ Bölgede sorun iki devletli olarak çözülmelidir. Diğer ülkeler başta Türkiye olmak üzere arabuluculuk görevini yürütmelidir. 67 sınırları temelinde başkenti Kudüs olan Filistin devletinin kurulması ve tanınması artık kaçınılmaz bir hal almıştır. Bizler Filistin halkının haklı davasını sonuna kadar destekliyoruz. Sivil ve çocukları katleden katil İsrail’in de her zaman karşısında olacağız.

Kaynak: Almıla Nur Berilğen