Başkan Ergün, geçtiğimiz aylarda Cumhur ittifakı Manisa Milletvekilleri ve İl Başkanları ile Ankara’da yaptığı temaslar sonucunda Kula ilçesinde özellikle yaz aylarından yaşanan içme suyu sorununa kalıcı çözüm üreteceklerini ifade etti.

Kula’nın özellikle yaz aylarında kanayan yarası haline gelen içme suyu sorunu çözülüyor. Bu kapsamda MASKİ tarafından Kula ilçesinde 18 kilometrelik içme suyu terfi hattı projesi hazırlandı. Altyapı anlamında yapılacak en yüksek bedelli işlerinden biri olacak olan ve çelik boruların kullanılacağı projenin hemen hayata geçirilmesi için Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Cumhur ittifakı Manisa Milletvekilleri ve İl Başkanları ile birlikte Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve İller Bankası Genel Müdürü Yusuf Büyük’ü ziyaret etti. Başkan Ergün, Ankara temasları sonucunda Kurban Bayramı öncesinde Kula ilçesi ne müjdeyi vererek, proje ihale sürecinin bayramdan sonra başlayacağını duyurdu.

KURBAN BAYRAMINDAN SONRA İHALE SÜRECİ BAŞLIYOR

İklim değişikliği ve kuraklık nedeniyle Dünya’daki su kaynaklarının hızla tükendiğini belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Hemşerilerimize yeterli ve sağlıklı su temin etmek için yoğun çaba gösteriyoruz. Kula ilçemizde de mevcut su kaynaklarımızın azaldığını tespit ettik. Arkadaşlarımız hemen yeni su kaynakları arayışına geçtiler ve projeleri hazırladılar. İdaremizin altyapı anlamında en yüksek bedelli işlerinden biri olacak ve çelik boruların kullanılacağı 18 kilometrelik içme suyu terfi hattının ihale sürecine bayramdan sonra hayırlısıyla başlıyoruz. İnşallah, Kula ilçemizin yaşadığı içme suyu sıkıntısını kökten çözeceğiz. Kulalı hemşerilerime hayırlı uğurlu olsun. Ankara’daki temaslarımızda bizleri yalnız bırakmayan Cumhur İttifakı Manisa Milletvekillerimiz ve il başkanlarımız ile, bizlerden desteklerini esirgemen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve İller Bankası Genel Müdürü Yusuf Büyük’e teşekkür ediyorum. Tekrardan hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı. HABER MERKEZİ

Editör: Onur Yılmaz