Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, Karaköy ve Malta mahallelerinin muhtarlarıyla bir araya gelerek bölgenin sorunlarını masaya yatırdı. Düzenlenen toplantıda vatandaşların talepleri dinlenirken, çözüm önerileri üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.

Yunusemre Belediyesi, mahallelerde yaşanan sorunların yerinde tespit edilmesi amacıyla saha çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, belediye yönetimi ve bürokratlarla birlikte Karaköy ve Malta semtlerinin muhtarlarıyla buluştu.

Sorunlar yerinde değerlendirildi

Yunuspark Lalapaşa Halk Kafe’de gerçekleştirilen toplantıda mahallelerin ihtiyaçları, vatandaşların talepleri ve çözüm bekleyen konular ele alındı. Muhtarların aktardığı sorunları dinleyen Başkan Balaban, ilgili birim müdürleri ve belediye yöneticileriyle birlikte çözüm önerilerini değerlendirdi.

Toplantıya Yunusemre Belediye Başkan Yardımcıları Emine Özge Arslan, Hakan Gürtunca ve Seyit Ali Özmen’in yanı sıra belediyeye bağlı iştirak şirketlerinin yöneticileri ile saha müdürleri de katıldı.

“Halka rağmen hiçbir şey yapmadık”

Toplantıda konuşan Başkan Semih Balaban, göreve geldikleri günden bu yana vatandaşlarla iç içe bir yönetim anlayışı benimsediklerini söyledi. Muhtarların mahallelerin en önemli temsilcileri olduğunu belirten Balaban, sorunların ortak akılla çözülebileceğini ifade etti.

Başkan Balaban açıklamasında, “Görev süremizin ilk gününden bu yana halkla iç içe olduk. Halka rağmen hiçbir şey yapmadık, yapmayız da. Muhtarlarımız bizim için çok değerli. Nüfus yoğunluğunun fazla olduğu bölgelerimizin sorunlarını çözmek amacıyla değerli bürokratlarımızla birlikte sizlerin ayağına geldik. Sorunları ve çözüm önerilerini hep birlikte konuşarak ortak akılla hareket etmek istedik. Halka kulak tıkayan bir yönetim olmadık, olmayacağız da. Yunusemre sizlerle güzel” ifadelerini kullandı.

Mahallelerin ihtiyaçları görüşüldü

Program boyunca altyapıdan çevre düzenlemelerine, sosyal alanlardan mahallelerin günlük ihtiyaçlarına kadar birçok konu gündeme geldi. Vatandaşların taleplerinin not alındığı toplantıda, ilgili birimlerin çözüm sürecini hızlandırmak için çalışma yürüteceği belirtildi.

Yunusemre Belediyesi’nin mahalle buluşmalarını ilerleyen süreçte farklı bölgelerde de sürdüreceği öğrenildi.

Kaynak: Haber Merkezi