Manisa Futbol Kulübü Başkanı Mevlüt Aktan, CHP’nin Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ferdi Zeyrek’in ‘Manisa FK’yı kapatacağım’ söylemleri üzerine yaptığı basın açıklamasında çarpıcı ifadeler kullandı. Manisaspor’un çöküşüne imza atanların bugün Manisa FK’yı kapatmaya kalktığını söyleyen Başkan Aktan, Zeyrek’e ateş püskürdü. Manisa FK’nın bu kentin kulübü, altyapısındaki çocukların da Manisa’nın çocukları olduğunu ifade eden Aktan, “Ferdi Zeyrek’ten randevu istiyorum. 10 bin çocuğumuz ve aileleriyle gideceğim. Kulübü niye kapatmak istediğini anlatacak. Biz bir duyalım. Burasını ne yapacak? PKK/YPG kampı mı yapacak? Demlenecek mi burada?” diye sordu

Manisa Futbol Kulübü Başkanı Mevlüt Aktan, gündeme ilişkin konulara açıklık getirmek üzere basın toplantısı yaptı. Fikri Bayrıl Tesisleri’ndeki kulüp binasında düzenlenen toplantıda Başkan Aktan önemli konulara değindi.

“SPOR SİYASET KARIŞTIRDILAR”

Toplantının amacının, son günlerde kulüp üzerinden yapılan siyaset olduğunu dile getiren Başkan Aktan, “Seçim zamanı çok üzülerek bazı tablolar görüyoruz. Sporun ve çocukların siyasete malzeme edilmesi ve bunu konu haline getirmeleri, buradan bir şeyler devşirmeye çalışmaları bizim çok canımızı sıkıyor. Bizim yapmak istediğimiz başka bir şey var. Hem bizim şahsımıza, hem kulübe, hem de bu kadar emek sarf ettiğimiz manevi olarak bağlandığımız ve bu şehri en iyi şekilde temsil ettiğimiz bu markaya zarar veriyorlar. Maalesef siyasetin azizliğine uğruyoruz. Biz siyasete girmek istemiyoruz. Hiçbir zaman da sokmadık” dedi.

Aziz Yıldırım'dan Ali Koç'a tarihi teklif! Aziz Yıldırım'dan Ali Koç'a tarihi teklif!

HİKAYE 2016’DAN BAŞLIYOR

2016 yılında Manisaspor’un bir kongre süreci yaşadığını ve bu sürecin ardından bir kopuşun başladığını aktaran Başkan Aktan, “Bugün bizim üzerimizden siyaset yapmaya çalışanlar geçmişte Manisaspor’un çöküşüne imza atanlardır aslında. Bunu net bir şekilde toplumun görmesi, algılaması lazım. Ne oldu 2016 yılında? Ben Manisaspor’da 20 yıl kongre üyeliğinde bulundum. Manisaspor aidiyeti hisseden biriyim. Biz o zaman taşın altına elimizi koyalım düşüncesiyle hareket ettik. Toplumun belli kesimiyle bunu görüştük ve aday olduk. Aday olduktan sonra Manisaspor’un mevcut borçlarını kapatacağımızı sonrasında da sportif anlamda neler yapacağımız vaat ettik, taahhüt ettik. Bu kongrede Manisaspor’un kendi genetik yapısıyla oynandı. Bunu kabul etmek lazım. Genetik yapı nedir? Manisaspor Manisalı kongre üyelerinden oluşuyor. Ve bu kongre üyelerinin genetik yapısı değiştirilmiş, üye sistemi alt üst edilmiştir. Seçime bu şekilde girdik. Bu süreçte ben STK’larla, siyasi partilerle görüştüm. Niyetimizi anlattım, kulübün siyaset üstü olduğunu anlattım. Manisaspor soyuluyor, hırsızlık var, niyetleri başka dedik. Mevcut borçları anlattık. Her şeyi teker teker anlatmaya çalıştık ve seçim sürecine girdik. CHP’ye de gittim, Halil Tokul il başkanıydı. Durumu izah etmeye çalıştım. Diğer siyasi partilere de gittim.” dedi.

MANİSASPOR’U KİMLER BATIRDI?

Açıklamalarına devam eden Aktan, şöyle konuştu: “Ancak şimdi bizi eleştiren Ferdi Zeyrek de o çöküşün başlangıcında olan isimlerden biri. O ekip arkadaşlarıyla organize ettiler. Bizi ağızlarına dolamışlar, yanlış algı yapmaya çalışıyorlar. Onların zihniyetlerini biliyoruz. Kimin niyetinin ne olduğunu az çok çözebiliyoruz. CHP’den Kubilay Koç’u yönetime aldık. Çeşitli baskılarla yönetimden çıkmaya zorladılar. Çok Manisaspor severler ya, neye hizmet etmişler görsün Manisa kamuoyu. Manisaspor’un batışının sebebi kim herkes iyi bilsin, Mevlüt Aktan mı, Manisa Futbol Kulübü mü, Cengiz Ergün mü bir baksınlar çöküşün sebebine. Seçimde Manisaspor kongre üyesi diye köylerden hanım kardeşlerimizi topladılar getirdiler. Kadınların nereye geldiklerinden bile haberi yoktu. Biz bunlarla karşılaştık. Bunlarla savaştık. Cop yedik, biber gazı yedik. Manisaspor’u kurtaralım diye bunlara maruz kaldık. Sonradan Manisaspor’un geldiği nokta ortada. Amatöre kadar düştü kulüp. Biz o zamanlar Manisa Büyükşehir Belediyespor olarak 3’üncü ligdeydik. Manisaspor 1. Ligdeydi. Bunun hikayesiyle ilgili olarak Manisa Futbol Kulübü, şahsım ve maalesef Cengiz Ergün de alet ediliyor. Biz sonrasında da her şeye rağmen destek olduk. Maddi manevi her anlamda. Manisaspor’dan herkes bir şeyler kopardı. Kimse bir şey vermedi. Artık herkes uzaklaştıktan sonra, geçen yıl bütün yemeklerini ben gönderdim. Kıyafetlerini biz aldık. Saha bakımlarını biz yaptık. Kulüp olarak da şahsım olarak da yaptım.”

“MARKAYI AŞAĞILIK HALE GETİRENLER, ŞİMDİ BİZİ ELEŞTİRİYOR”

O dönemde kendisine karşı cephe alanların, daha sonra Manisaspor’a destek çıkmadığını vurgulayan Başkan Aktan “Bunu şu anda o armanın arkasına saklanan başta siyasiler olmak üzere herkese söylüyorum. Kötü günde adam lazım. Kötü günde neredesiniz? 5 kuruşluk faydanız oldu mu? Şimdi bu armayı, sporu, gençleri kullanarak oy istiyorlar. Bu kadar utanmazlık, rezillik olur mu? Bir çay ısmarlamazlar, bir yemek ısmarlamazlar, en ufak yardımda bulunmazlar ağzına dolamışlar Manisaspor’u. Ben bu kadar utanmazlık görmedim hayatımda. Ben küme düşürmüşüm sanki Manisaspor’u. Biz çalmışız, biz batırmışız, biz üçkağıt yapmışız gibi davranıyorlar. Manisa ismini spor kamuoyunda rezil duruma getirdiler. Hırsızlıkla, üçkağıtla, dolandırıcılıkla anıldılar. Hala dünya kadar borçları var. Markayı aşağılık hale getirenler, şimdi bizi eleştiriyor. Bu durum dünyanın hiçbir yerinde görülmez” şeklinde konuştu.

“BURASI MANİSA’YI TEMSİL ETSİN, EN İYİ YERLERDE OLSUN, GENÇLERİMİZE ÇOCUKLARIMIZA SAHİP ÇIKALIM”

Manisa Futbol Kulübü’nün Manisa ismini taşıdığını ve Manisa’yı temsil ettiğine dikkat çeken Başkan Aktan, açıklamasına şöyle devam etti: “Biz Manisa ismini taşıyoruz. Manisa ismini yukarı çekmeye çalışıyoruz. Ama Manisaspor markasının arkasına sığınmış çıkarcı, menfaatçi, oradan nemalanacak şehrin içindeki bazı kesimler organize olup algılar yaratıyorlar. Ben o algıların yanlışlığını ispat edeceğim. Onlar da sözlerinin arkasında dursun. Siyasetçiyse doğru konuşacak. Sokakta dedikodu yapanlara da söylüyorum. Herkesle her ortamda tartışmaya hazırım. Ferdi Zeyrek maalesef Manisa FK’yı kapatacakmış. Bir defa neyi kapatıp kapatmayacağının farkında değil. Hukuki olarak neyin ne olduğunu farkında değil. İşleyişin nasıl olduğunun, hangi yüzyılda yaşadığının, hangi zihniyetle buranın kurulduğunun ve nasıl gittiğini farkında değil. Burası kar amaçlı çalışan bir kurum değil. Futbol kulüpleri Türkiye’de ve dünyada kar yapamaz. Böyle bir dünya yok. Türkiye’de hiç yok. Biz para kazanmak için kurulan bir kulüp değil. Burası Manisa’yı temsil etsin, en iyi yerlerde olsun, gençlerimize çocuklarımıza sahip çıkalım. Amacımız bu. Daha önceki kötü örnekler yaşanmasın, kişilerin suiistimaline uğramasın diye, liyakatle yürüsün, yetkiyle yürüsün diye kurulan bir sistem. Sözleşmemizde var. Her yıl 10 bin çocuğa hizmet veriyoruz. Spor yaptırıyoruz. Burada profesyonel takımda, altyapıda yüzlerce insan çalıştırıyoruz. Sorumluluğu tek başıma ben üstümde taşıyorum. Burası bir şirket. Her şeyinden sorumluyum. Manisa halkına buradan sesleniyorum. Başta da Ferdi Zeyrek olmak üzere. Bu sorumluluğu taşıyacak olan varsa. Maddi manevi bu yükün altına girecek olan varsa ben buradayım. Anahtarı teslim edeyim. 5 kuruş da para istemiyorum. Babayiğit varsa buyursun gelsin. Çarşıda konuşmakla olmuyor.”

CUMHURİYETÇİ ATATÜRKÇÜ ÇOCUKLAR YETİŞTİRİYORUZ

Kulübün felsefesinin Atatürkçülük ve cumhuriyet felsefesi olduğuna değinen Aktan, “Biz kulüp olarak Atatürk ve Cumhuriyet felsefesinde devam ediyoruz. Çocuklarımıza bütün organizasyonlarda Atatürk’ün Nutuk kitabını dağıtıyoruz. Ferdi Zeyrek iyi dinle. Cemaat yuvası değil burası. PKK-YPG kampı değil burası. Burada biz cumhuriyetçi Atatürkçü çocuklar yetiştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

“MANİSA FK’YI NEDEN KAPATMAK İSTEDİĞİNİ ANLATSIN”

Sportif anlamda eleştirilere açık olduklarını vurgulayan Başkan Aktan, “Otobüsü diline dolayanlar oldu. O otobüsle Manisa’nın çocuklarını taşıyoruz biz. Bilet mi kesiyoruz biz? Eleştiri olabilir, futbol takımı kötü gidiyor diyen olabilir. Altyapıda 10 bin çocuk az 20 bin çocuk olsun diyen olabilir. Daha fazla tesis yap diyebilirsin. Bunlara eyvallah. Ama bunlar niye yaptın? Diye eleştiriyor. Bu doğru bir şey mi? Yazık günah. Ben buradan Ferdi Zeyrek’ten randevu istiyorum. Çocuklar ve aileleriyle gideceğim. Geldiğimde Manisa futbolu için, Manisa sporu için bize ne gibi desteklerde bulunacağını o gün bana söyleyecek orada. Ya da niye kapatmak istediğini anlatacak. Biz bir duyalım. Burasını ne yapacak? PKK YPG kampı mı yapacak? Demlenecek mi burada? Bana bir anlatsın. Atatürk’ün kurduğu siyasi partiyi temsilen aday olmuş burada, biz ne yapıyoruz, kendisi ne yapıyor bana anlatsın. Nerede istiyorsa. Kendisi de buraya gelebilir. Kameralar önünde. Zihniyet nedir? Geri vites yapmasın ama. Geri vites yok. Biz spor adına ne yapmışız anlatacağız, kendileri ne yapmışlar? Batırmışsın, bitirmişsin, geriye çekilmişsin. E aday oldum ben bunu yapacağım, bunu yapacağım. Şimdiye kadar neredeydin? Hangi kaynaktan yapacaksın Ferdi Zeyrek?” dedi.

“YEŞİL ALANI SAVUNAN ARKADAŞLAR BURAYI MÜTEAHHİDE VERECEKLERMİŞ”

Aktan, açıklamalarına devam ederek tesislerle ilgili eleştirilere de yanıt verdi. Başkan Aktan konuyla ilgili şunları söyledi: “Tesislerle ilgili eleştirilerde bulundular. İçinde bulunduğumuz tesis Manisa Büyükşehir Belediyesi, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı katkılarıyla yapıldı. Spora sadece belediye gözüyle bakmayın. Devlet de tesisleşme anlamında katkı sağlıyor. Şu anda Tarık Almış Spor Tesisleri’ni Manisaspor kullanıyor. Kullansın, hakkıdır. Tabi ki spor yaptıracak gençlere. 49 yıllığına kiralandı. Şimdi gidip de çıkarıyor mu onları Büyükşehir oradan? Böyle bir şey duydunuz mu? Oryayı talan etmelerine rağmen. İçindeki her şeyi çalmışlar götürmüşler. Burası kime hizmet edecek? Amerikan beysbol takımı için mi kurulmuş bu tesisler. Yeşil alanı savunan arkadaşlar burayı müteahhide vereceklermiş. Yeşil alanı, çocukların spor yaptığı alanı rant alanına dönüştüreceklermiş. Adamların zihniyetine bak. Yazıklar olsun. Bu tesis Büyükşehir Belediyesi’nin.”

“2 MİLYON 100 BİN DOLAR CİVARINDA BİR PARAYLA SATIN ALDIK”

Şirketleşme sürecine ilişkin de konuşan Başkan Aktan, “Şirketleşme süreci konuşuluyor. Dernek statüsüyle kulüplerin yürümediği görülmüştür. Birçok örneği var bunu. Liyakat sıkıntıları ar dernekleşmede. Onun bunun hırsızlığını temizlemekle görevli değil kimse. Yetki sorumluluk sıkıntılar var. Devamlılık arz edemiyor. Ya siyaseten geliyor, ya kendini göstermeye geliyor. İstikrar esastır futbolda. Bu biz de bu kadar emek sarf ediyoruz. Maddi manevi fedakarlık yapıyoruz. Bunların heba olmasını istemiyoruz. Yetki ve sorumluluğu işin başındaki yüklendi. 2019 yılında şirketleştik. Düzgün ve dürüst bir şekilde yapık. Manisa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Derneği’nin üyelerinin çoğunluğunun onay vermesiyle gerekiyordu. Onay verildi. O zamanki yönetim kurulu, şirketin değerlemesi nedir, bağımsız bir kuruma tespit yaptırdı. Manisa Büyükşehir Belediyespor Derneği’nin futbol branşının değerleme tespiti yaptırıldı. Buna göre, o zamanın parasıyla 2 milyon 100 bin dolar civarında bir parayla satın aldık. Parayı Mevlüt Aktan şahsi hesabından Belediyespor’a ödedi. Gayet de şeffaf şekilde yapıldı. Bu arada bugün itibariyle 3’üncü lige, 2’nci ligde kulüp almak isteseniz bedava veriyorlar. Şu anda futbol o durumda. Burası kar amaçlı bir yapı değil. Daha önce de belirttim. Bu paraları başla bir yere yatırsanız 10 katını kazanırsınız. Bu tesisleri kim kullanacak? O zaman da Cengiz Başkanla konuştuk. Evet ben size destek veririm ama taşın altına elinizi koyacaksınız dedi. Burada gençlere hizmet vereceksiniz dedi. Şart koştu. Bu tesisleri biz kiraladık. Aylık 5 bin TL civarında. Burası gençlerin spor yapması için var. Belediyeler de bu tesisleri para kazanmak için kurmaz. Gençlik Spor niye var? Bunlar için var. Bu nasıl bir algıdır? Yurt dışında bile tesisler belediyelerin. Teşvik bile veriyorlar. Gençlik Spor Bakanlığı destek veriyor. Bunu yapmak zorunda. Bakanlık bunun için var çünkü. Özel şirkettir diye bize destek mi vermeyecek? Böyle bir düşünce olabilir mi? Köhne, eski mantık bunlar.” ifadelerini kullandı.

KULÜBE ŞAHSİ OLARAK 7 MİLYON DOLARDAN FAZLA PARA VERDİM

Başkan Aktan, kulübe gelen her kuruşun vergisinin ödendiğine dikkat çekerek, “Burada para akladığımız da söyleyenler oldu. Buraya giren her kuruşun vergisi var. Bunu söyleyen kimse sahtekardır. Şu ana kadar kulübe şahsi olarak 7 milyon dolardan fazla para verdim. Yönetici arkadaşlarım da 2-3 milyon dolarlık para var. Sponsorluklarla bulunan paralar var. Bu şekilde götürdük. Oyuncu satışları, federasyondan gelen gelirler var. Manisa halkının bunları bilmesi lazım. Biri çıksın, bedava devredeyim kulübü. Dışarıdan dedikodu yapılmasın. 7 gün burayı yönetmeyi başarsınlar, sonra ben yine destek olacağım onlara. Cebinden para vermeye mecburlar. Genç takımla çıksalar bile mecburlar. Reklam gelirleri, federasyon gelirleri kulübün deplasman giderlerine anca yetiyor. 12 milyon gelirin var, deplasman gideri bu paradan daha fazla. Cebinizden ödeyeceksiniz başka şansınız yok. Şimdi Ferdi Zeyrek’e soruyorum, su parasıyla mı ödeyecek, cebinden mi ödeyecek? Buyursunlar gelsinler, yönetsinler. 10 binlerce çocuğa nasıl sahip çıkacak görelim. Bugün de sahip çıksın delikanlıysa” şeklinde konuştu.

SU FATURASI İDDİALARINI YANITLADI: TAVUK ÇİFTLİĞİ YÖNETEMEZ BUNLAR

Su faturalarından elde edilen gelirlerin Manisa FK’ya aktarıldığı yönündeki iddialara da değinen Başkan Aktan şöyle devam etti: “Bazı iddialara cevaplar vermek istiyorum. Su faturalarının Manisa FK’ya gittiği iddia ediliyor. Bunun ihtimali olmadığını kendileri de biliyor ancak algı yaratıyorlar. Ben buradan soruyorum, cevap versinler. 3 gün içerisinde hem bizim hem de belediyenin kayıtlarında bunu ispatlasınlar. İspatlamayan şerefsizdir, adidir. Bir fatura, bir rakam varsa bir her şeyi bırakacağız. Üstüne de istedikleri miktarda tazminat vereceğiz. Ama ispatlamazlarsa şerefsiz, adidir. Bize su faturasıyla ilgili belediyeden direkt ya da endirekt bir şey geliyorsa ispat etsinler istifa edeceğiz. Üç tane beş tane oy alacağım diye kulübü siyasete malzeme ediyorlar. Devletin resmi ödeme kanallarının bizim kulübümüzle ne alakası var? Bu kadar kötü bir algı yapılır mı? Vatandaş bunu bilsin, böyle bir şey yok. Su faturasıyla ilgili bir şey olsa zaten Sayıştay’da çıkar. Bunlar belediye yöneteceğiz diye yola çıkmışlar ama neyi yöneteceklerinin fakrında bile değiller. Tavuk çiftliği yönetemez bunlar. Böyle bir zihniyet olur mu ya? Atatürk’ün kurduğu partinin Manisa’daki temsilcilerinin zihniyetine bakın. Vizyona bakar mısın? Biz hangi vizyonla gidiyoruz onlar nerede?”

“ENGİN ANLI YÖNETİCİ, HİSSEDAR DEĞİL”

Engin Anlı’nın Manisa FK’da hissedar olduğu şeklindeki iddiaları yalanlayan Başkan Aktan, “Engin Anlı’nın Manisa FK’da hisse sahibi olduğunu iddia ediyorlar. Bu kulübün tek sahibi benim. O burada diğer arkadaşlarımız gibi yönetici. Algı yapıyorlar. Cevap bile vermek zül geliyor ama mecbur kalıyoruz. Sanki ortakmış gibi lanse ediyorlar. Bu kadar sahtekarlık, üçkağıtçılık olur mu? İnsanlardan, halktan oy istiyorsun, ama yalancı konumuna düşüyorsun” diye konuştu.

MİLLİ TAKIMA GÖNDERDİĞİMİZ OYUNCULARA BAK FERDİ ZEYREK

Konuşmasının devamında milli takımlara 27 oyuncu gönderdiklerini söyleyen başkan Akyan, şöyle devam etti: “Git siyasetini ne üreteceğinin üzerine yap. Sporda da daha iyi işler yapabileceğini anlat. Tesis yapacağım de. Bana vizyon koy. Ne yapıyoruz biz? 27 oyuncu verdik milli takıma. Türkiye’de en fazla biz gönderiyoruz. Altyapımız Türkiye’nin en büyük altyapılarından bir tanesi. Türkiye’nin her yerinden gelen gençlerimiz var. Bunu kapatacakmış. Bu utanmazlık, rezilliktir. Bütün Türkiye bunu görsün. Türkiye’nin en iyi altyapılarından biriyiz. Ve bunu kapatacakmış Ferdi Zeyrek. Sahip çıkacakmış? Sahip çıkmak böyle olur. Bunlarla gurur duymanız lazım. Ama çocuk üstünden siyaset yapıyor. Rezilliktir bu. Milli takıma gönderdiğimiz oyunculara bak Ferdi Zeyrek. Gerçi sende milli bir şey kalmamış. Oy uğruna yaptığınız şeye bak? Vatanseverlik, milliyetçilik, Atatürkçülük, cumhuriyetçilik bu mudur? Bundan sona neler yapacağız? Yolumuza devam edeceğiz. Ayaklarımızı yere sağlam basacağız. Buradan Manisa halkına, siyasilere ve Ferdi Zeyrek’e sesleniyorum. Buraya herkes ortak olabilir. Ama burası zarar etmek zorunda. Ve herkes ortaklığı oranında buraya para koyacak.

“MANİSASPOR UMURLARINDA DEĞİL. DERTLERİ ÇORBA”

Başkan Aktan, açıklamalarına şöyle devam etti: “Manisaspor’un ismini kullananlar var. Eski büyükler da var. Devamlı nemalanan tipler. İş alalım, para alalım. Ne verdin Manisaspor’a? Buranın en büyük sanayi kuruluşunu kaçırdılar. Çalmışsın çırpmışsın, nemalanmışsın. Maman kesilince ters dönüyorsun. Rantın tillahı orada. Ayıptır. Gelsin bu adamlar Manisaspor’a bunu verdim desin. Ne yazarsan yaz. İsim dahi vermeye utanıyorum. İnsanların ne söylediğine ne yazdığına değil ne yaptığına bakın. Bu kadar fırıldaklık olmaz. Marka altında bu kadar üçkağıt, dolandırıcılık olmaz. Manisaspor umurlarında değil. Dertleri çorba. Tehdit unsuru olarak kullanıyorlar. Ama buna kanan insanlar var. Bizim bu kulübü bir yere taşımamız söz konusu değil. Bu kulüp Manisa halkının. Keşke para kazansa ama böyle bir şey yok. Daha az nasıl veririz diye onun çabasını gösteriyoruz. 15 milyon TL’ye oyuncu sattık Süper Lig’e. Ayıptır. Utanmaz herifler. Ferdi Zeyrek’e bunu da anlattım. Buraya katkı koyacak herkes muhasebe kayıtlarını inceleyebilir. Kayıtlar açık. Orada palavra konuşup, yalan konuşup nemalanmak isteyeni ben bu kulübe sokmam. Taviz de vermem haberiniz olsun. Ben siyasetçi değilim. Geçmişlerini çok iyi biliyoruz. Ne iş yaptıklarına bakın. Nereden gelmişler? Şimdi oturmuşlar, Manisa’yı dizayn etmeye çalışıyorlar. Biz onların hepsini biliyoruz.”

BESİM DUTLULU’NUN IRKÇI İFADELERİNE TEPKİ

Başkan Aktan, açıklamasının son bölümünde, seçim çalışması sırasında yaptığı konuşmada ‘zenci basketçiler’ ifadesini kullanan Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu’yu eleştirdi. Başkan Aktan şunları söyledi: “Besim Dutlulu, seçim kampanyasında konuşurken Manisa Büyükşehir Belediyespor’da forma giyen sporcuları hedef aldı. Ben tabi videoyu ilk izlediğimde inanmakta zorlandım. Orada bu sezon Manisa’mızı Avrupa arenasında ve Basketbol Süper Lig’inde temsil eden siyahi basketbolcu arkadaşlarımızla ilgili söylediklerini üzülerek aynısını aktarıyorum ‘Şu anda Manisa Büyükşehir Belediyespor Basketbol Takımı, 100 milyon liranın üzerinde bir takım kurdu. Bazen soruyor insanlar, bizim sokaklarımız niye su birikiyor? Bizim bütçe zenci basketçiye gitti diyorum’ diye ırkçı bir söylemde bulunmuş. Bu zihniyette olan birilerinin spora, sporcuya nasıl hizmet etmesini bekliyorsunuz. Akhisar Belediyesi’nin de zamanında üst liglerde oynayan basketbol takımı vardı. Besim Dutlulu’nun sporcularla ilgili yaptığı ırkçı söyleme açıkçası üzüldüm. Keşke o sözleri sarf etmeseydi ama insanlar siyaset yapacağım, ona buna iftira atacağım diye böyle hatalara düşebiliyor. Bir spor adamı olarak son derece üzüldüm”

Muhabir: Mahmut ASLAN