Mevsim normallerinin dışında seyreden hava koşulları, dünya genelinde dengesiz hava olaylarına neden oluyor. Ülkemizde ise hava sıcaklıklarındaki yükseliş devam ederken, meteoroloji yeni bir uyarıda bulundu.

“Ülkenin büyük bir bölümünü etkileyecek”

Meteoroloji kaynaklar her geçen gün farklı uyarılar verip insanları bilgilendirmeye devam ediyor. Son olarak Meteoroloji Bey, X hesabı üzerinden ülkenin büyük bir bölümünü etkileyecek bir hava uyarısı yayınladı.

Meteoroloji Bey, hafta sonunda Balkanlar üzerinden gelecek olan soğuk ve yağışlı hava uyarısını yaparak, özellikle batı-kuzey ve iç bölgeler başta olmak üzere ülkenin büyük bir bölümünün etkileneceğini belirtti.

Hafta sonuna doğru beklenen soğuk ve yağışlı havanın, ülkenin büyük bir kısmında etkili olması tahmin ediliyor. Edirne'den başlayıp ülkenin çeşitli bölgelerine yayılacak olan soğuk hava dalgası, cuma gecesi itibarıyla gücünü artırarak Türkiye'yi etkisi altına alacak.

Beklenen bu soğuk hava dalgasının Balkanlar üzerinden gelmesiyle, ülke genelinde sıcaklık düşüşü ve yağışların artması öngörülüyor.

Ev sahibiyle tartışan kiracı doğal gazı açıp evi havaya uçurdu! Ev sahibiyle tartışan kiracı doğal gazı açıp evi havaya uçurdu!

Kaynak: Manisa Kulis Haber