Rusya-Türkiye Arasında Yeni Kriz
Rusya-Türkiye Arasında Yeni Kriz
İçeriği Görüntüle

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale'de devam eden orman yangınlarına ilişkin son durumu kamuoyuyla paylaştı. Bakan Yumaklı, 24 vatandaşın dumandan etkilendiğini ancak sağlık durumlarının iyi olduğunu bildirdi.

Bakan Yumaklı, yaptığı açıklamada, yangın bölgelerinden yapılan tahliyeler hakkında da bilgi verdi. Yangın nedeniyle tedbir amaçlı olarak Devlet Hastanesi'nden 72, Engelli Bakım Merkezi'nden 57 ve radyo-televizyon vericisinden 2 görevli olmak üzere toplam 131 kişinin tahliye edildiğini belirtti. Yangına müdahale sırasında bir itfaiye aracının alevlerin arasında kaldığını hatırlatan Yumaklı, itfaiye erlerinin yara almadan kurtulmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Merkezdeki Yangın Kontrol Altına Alınıyor, Bayramiç'te Devam Ediyor

Yumaklı, Çanakkale merkezdeki yangının büyük oranda kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının devam edeceğini açıkladı. Ancak, Bayramiç ilçesinde ormanlık ve zirai alanlarda yer yer alevlenmelerin devam ettiğini ve ekiplerin bu noktalara müdahale ettiğini ifade etti.

Önümüzdeki Bir Hafta Kritik

Dumandan etkilenen 24 vatandaşın sağlık kuruluşlarına başvurduğunu ve hayati tehlikelerinin bulunmadığını belirten Yumaklı, önümüzdeki bir haftanın orman yangınları açısından çok riskli olduğunu vurguladı. Bakan, "25 Ekim'e kadar teyakkuz halindeyiz" diyerek vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Çanakkale Boğazı Tek Yönlü Trafiğe Açıldı

Yangın nedeniyle geçici olarak kapatılan Çanakkale Boğazı'nın ise tek yönlü olarak deniz trafiğine açıldığı bilgisi verildi.

Kaynak: Haber Merkezi