Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Yılbaşı öncesi çok alışverişi yapılan ve yılbaşında çok tüketilen; kuruyemiş, unlu mamuller, beyaz et ve içeceklerle ilgili üretim, satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik Eş Zamanlı Denetim Programı'nı başlatıyoruz" dedi.

Bu sefer de olmadı: Yargıtay başkanı 26. turda da seçilemedi Bu sefer de olmadı: Yargıtay başkanı 26. turda da seçilemedi

Bakan İbrahim Yumaklı, Ankara Gıda Kontrol Laboratuvarı'nı ziyaret ederek burada yılbaşı öncesi gıda denetim rakamlarına ilişkin basın açıklaması yaptı. Gıda denetimleri konusundaki kararlılıklarını vurgulayan Yumaklı, “Halkımızın sağlığı ile oynayanların gözünün yaşına bakmayız. Bu yıl, yıl boyunca süren program kapsamında gıda üretim ve satış yerlerine yaptığımız denetimlerin yanında, sektörel bazda eş zamanlı denetimler de gerçekleştirdik. Bu denetimlerde toplam yaklaşık 1 milyon 300 bin kontrol yaptık. 17 bin 652 adet uygunsuz işlem tespit ettik. 535 milyon lira idari para cezası kesildi. 243 işletme hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduk” açıklamasında bulundu.

Bakan Yumaklı, yeni bir Eş Zamanlı Denetim Programı başlatacaklarını belirterek, “Pazar günü yeni bir yıla gireceğiz. Yılbaşı öncesi yoğun alışverişi yapılan ve tüketilen ürünler için, kuruyemiş, unlu mamuller, beyaz et ve içeceklerle ilgili üretim, satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik Eş Zamanlı Denetim Programı'nı başlatıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA