Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle ilan edilen 2025 Aile Yılı kapsamında doğum yardımı miktarları güncellenmişti. Kasım ayı ödemeleri ise bugün itibarıyla annelerin hesaplarına geçti.
1 Ocak 2025 itibarıyla doğan ilk çocuk için tek seferlik 5 bin lira, ikinci çocuk için aylık 1.500 lira ve üç ve sonraki çocuklar için aylık 5 bin lira ödeme yapılması kararlaştırılmıştı. Bu ödemeler, çocuklar 5 yaşını tamamlayana kadar kesintisiz olarak devam edecek.
637 Bin Anne Ödemeden Faydalandı
Kasım ayı doğum yardımı ödemeleriyle birlikte bugüne kadar doğum yardımından faydalanan toplam 637 bin annenin hesabına 7,2 milyar lira ödeme gerçekleştirildi. Ödemeler, annelerin hesaplarına doğrudan yatırılıyor.
Başvurular e-Devlet ve Mobil Uygulama Üzerinden
Doğum yardımı başvuruları e-Devlet üzerinden veya “İlk Öğretmenim Ailem” mobil uygulaması aracılığıyla yapılabiliyor. Başvurusu onaylanan aileler, ödemelerine ilişkin bilgileri yine aynı uygulama üzerinden takip edebiliyor.





