B sınıfı ehliyet sahipleri için yeni bir düzenleme yolda… 2024 yılında yapılan düzenlemeyle B sınıfı ehliyet sahipleri için, 125 cc ve altındaki motosikletleri kullanmak için ek bir ehliyet alma zorunluluğu kaldırılmıştı. Bu değişiklikle sürücülere daha geniş bir araç yelpazesi sunularak, ulaşımda çeşitliliğin artması amaçlanıyor. Ancak yaşanılan son gelişmelere göre, yeni bir iddia ortaya atıldı.

B sınıfı ehliyet sahiplerinin, 125 cc'lik motosikletleri tercih ederek şehir içi ulaşımlarını daha pratik ve ekonomik bir hale gelmesinin ardından yetkililerin ek maddelerin kabul edilmesi gerekliliğini gündeme getirdi. İddialara göre B sınıfı ehliyetlerin kapsamı daha da genişletilecek.

A2 sınıfı düzenleme kapsamına dahil edilecek

Yapılan iddialara göre, yeni getirilecek düzenleme kapsamında B sınıfı ehliyet sahiplerinin sadece sürücü kursundan "motosikletler için uygulama direksiyon eğitimi alması" şartı yeterli olacak. Böylelikle B sınıfı ehliyet sahiplerinin de artık A2 sınıfı motosikletleri kullanabilecek.

A2 ehliyeti nedir?

A2 ehliyeti, 125 cc’nin üzerindeki ve belirli güç/ağırlık oranlarına sahip motosikletleri kullanmak için gereken ehliyet türüdür.

Kaynak: Haber Merkezi