Aydın Denizli otoyolunun inşaatı 2020 yılından bu yana devam ediyor. 2023 yılının sonunda bir kısmı kullanıma açılan Aydın Denizli otoyol ücreti de merak ediliyor.

Peki, son zamlardan sonra Aydın Denizli otoyol ücreti ne kadar oldu? Detaylar ilerleyen satırlarda...

Aydin Denizli Otoyol Ucreti 1

Aydın Denizli Otoyolu İlk Etabı Açıldı!

Aydın-Denizli Otoyolu, Aydın Çevre Yolu Otoyol Ayrım Kavşağı'ndan başlayarak Dalama üzerinden Yenipazar'a ulaşıyor. Otoyol, Büyük Menderes Nehri'nin güneyinden Denizli Kocabaş'a kadar devam ediyor. Bu otoyolun Kuyucak-Denizli Kocabaş arasındaki 140 kilometrelik bölümü geçtiğimiz yılın sonunda trafiğe açıldı.

TC. Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, 2024 yılında gerçekleştirilecek olan Karayolları Genel Müdürlüğü’ndeki yatırımlara dikkat çekti. Uraloğlu, Aydın-Denizli Otoyolu'nun ikinci kısmı başta olmak üzere birçok önemli projenin tamamlanarak hizmete sunulacağını açıkladı.

Aydın-Denizli Otoyolu'nun ikinci kısmının tamamlanmasıyla birlikte bölgedeki ulaşımın daha etkin hale geleceği ifade edildi.

Aydin Denizli Otoyol Ucreti 2

Aydın Denizli Otoyol Ücreti Ne Kadar?

Aydın-Denizli otoyol ücreti, genellikle otoyolun uzunluğu, kullanılan bölümlerin sayısı, araç tipi ve geçiş noktaları gibi faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

Aydın- Denizli Otoyolu'nun geçiş ücreti 2024 yılında geçiş gişelerine göre aşağıdaki gibidir:

İstasyon

Aydın Denizli Otoyol Ücreti

Kuyucak

145,00 TL

Buharkent

105,00 TL

Sarayköy

85,00 TL

Kumkısık-A

90,00 TL

Kumkısık-B

90,00 TL

Pamukkale

115,00 TL

Kocabaş

145,00 TL

Not: 2024 Aydın Denizli otoyol ücretleri KDV dahil yukarıdaki gibidir. Giriş bilgisi bulunmaması halinde en uzak mesafe ücreti uygulanmaktadır.

Aydın Denizli Otoyol Güzergahı

Aydın-Denizli Otoyolu projesi, Aydın ile Denizli arasında Yörük Ali Efe, Yenipazar, Nazilli, Kuyucak, Buharkent, Sarayköy, Kumkısık, Pamukkale ve Kocabaş gişelerini içeren kesintisiz bir ulaşım hizmeti sunmaktadır. Bu otoyol, bölge halkının günlük seyahatlerini kolaylaştırmak için tasarlanmıştır.

Denizli Otoyolu, sadece Aydın ve Denizli gibi önemli kent merkezlerini birbirine bağlamakla kalmıyor, aynı zamanda Pamukkale ve Efes Antik Kenti gibi turizm açısından önemli bölgelere de erişimi kolaylaştırıyor.

Bu otoyol projesi sayesinde Ege Bölgesi'ndeki turizm, tarım ve ticaret bölgelerine hızlı, kesintisiz, güvenli ve konforlu bir ulaşım imkanı sağlanması hedefleniyor.

Aydin Denizli Otoyol Ucreti 3

Aydın Denizli Otoyolu Kaç Km?

Aydın-Denizli Otoyolu Projesi, toplamda 163 kilometrelik bir uzunluğa sahip. Bu yolun 140 kilometrelik bölümü 2x3 şeritli olarak tasarlanmış otoyoldan oluşuyor.

Ek olarak, projenin bir parçası olan 23 kilometrelik bir bağlantı yolu da bulunuyor. Bu proje, Aydın ile Denizli arasındaki ulaşımı büyük ölçüde kolaylaştırmayı hedefliyor.

Aydın Denizli Otoyolu Hız Sınırı Nedir?

Aydın Denizli otoyolu için bir hız sınırı belirlenmiştir.

  • Aydın Denizli otoyolunda asgari hız 40 kilometre/saat, azami hız ise 140 kilometre/saat’tir.

Aydın Denizli otoyoluna yaya, hayvan, motorsuz araç, lastik tekerlekli traktör, iş makineleri ve bisikletlerin girmesi yasak kapsamındadır. Aynı zamanda otoyol giriş ve çıkış gişeleri haricinde giriş yapmak da yasak tutulmaktadır.

Aydın Denizli otoyolu üzerinde acil bir durum yaşandığında aranacak bir yardım hattı bulunmaktadır. 161 Otoyol Acil Yardım Hattı üzerinden 24 saat boyuna destek verilmektedir.

Muhabir: Özkan Çelik