Yurt genelinde 19 Mayıs törenleri belli olurken, STK’lar ve dernekler de 19 Mayıs için programlar düzenliyor. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Manisa Şubesi de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla, Şehzadeler ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı önünde tören düzenleyecek. Tören saat 14.00’te başlayacak.

ADD Manisa Şube Başkanı Hamza Kopal da 19 Mayıs’ın önemine ilişkin açıklamalarda bulundu. 19 Mayıs sabahı Samsun’dan, bir avuç insanla güneşi zapt etme mücadelesinin başladığının altınız çizen Kopal, “3 yıl 3 ay 22 gün sonra İzmir’de güneşi zapt eden bu kutlu yürüyüşün 104. yılında yazık ki, milletçe yine iç ve dış bedhahlarla boğuşuyoruz. Emperyal güçler ve işbirlikçileri ülkemizi bölme çabalarını sürdürüyorlar. Kimi zihinler işgal altında. Demografik yapımızı tarumar ederek bir iç çatışmaya zemin hazırlama amacıyla ülkemize doldurulan geçici (!) sığınmacılar, yıllardır süren ekonomik krizin yarattığı yıkım, devasa boyutlara ulaşmış dış borç yükü, eğitim sistem(sizliğ)inin çocuklarımızı, gençlerimizi içine düşürdüğü çaresizlik, milyonlarca insanımızı açlığa mahkum eden işsizlik ve benzeri başka sorunlarımız da var. Yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklar çözemediğimiz dertlerimiz hala” dedi.

Sorunların çok olduğunu ifade eden Kopal, çıkış yolunu da yine Atatürk’ün ‘Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim’ sözünden bulacaklarını ifade etti. Kopal sözlerini şöyle sürdürdü: “Mustafa Kemal’in Askerleri olarak alabildiğine umutluyuz. Doğru önderlik, doğru kadrolar ve doğru yol haritası ile tüm sorunları aşacağımıza inancımız tam. Bu yolda; hiç yanılmayan ve kandırılmayan değişmez önderimiz Atatürk’ün rehberliğine, başarısı kanıtlı Kemalizm’in doğruluğuna, Ulusumuzun bağımsızlık aşkına ve Laik Cumhuriyet bağlılığına, 104 yıl önceye göre daha eğitimli ve zengin insan kaynağımıza, kahraman kadınlarımıza, vatansever gençlerimize ve 342 şubesi, 55 temsilciliği, on binlerce üyesiyle Kemalizm’in namus sesini bir sis çanı gibi yurdumuz semalarına asarak Yeniden Atatürk Cumhuriyetine ulaşma kararlılığındaki Atatürkçü Düşünce Derneği örgütümüze güveniyoruz. 1919 Mayıs’ının 19’unda Samsun’dan yola çıkanların izinde güneşi yine zapt edeceğimize yürekten inanıyoruz. Biliyoruz çünkü; tarihin en büyük devrimcisi Atatürk’ü hiç yanıltmadı Türk Ulusu, yine yanıltmayacaktır.

Düşmesin bizimle yola, evinde ağlayanların gözyaşlarını boynunda ağır bir zincir gibi taşıyanlar. Bıraksın peşimizi kendi yüreğinin kabuğunda yaşayanlar. İşte: şu güneşten düşen ateşte milyonlarla kırmızı yürek yanıyor. Sen de çıkar göğsünün kafesinden yüreğini; şu güneşten düşen ateşe fırlat; yüreğini yüreklerimizin yanına at. Akın var güneşe akın. Güneşi zapt edeceğiz güneşin zaptı yakın.

Boyunlarında Vahdettin’in idam fermanları ile bu toprakları vatan ve Türkiye Cumhuriyeti’ni yoktan var eden Büyük Atatürk ve Kemalist Devrimcileri minnet ve şükranla anıyor, 34 yıl önce Atatürkçü Düşünce Derneğimizi kuranlardan ve bugünlere taşıyanlardan ebediyete intikal edenleri saygıyla yad ediyor, yaşamlarını sürdürenlere sağlık ve esenlik diliyoruz.”

Haber Merkezi

Editör: Nuray Bozkurt