Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Edremit Güvenlik Büro Amirliği ekipleri, sosyal medya platformlarında yürüttükleri sanal devriye çalışmaları sırasında Instagram'da "BARYEK" kullanıcı adıyla yapılan herkese açık bir paylaşımı incelemeye aldı. Paylaşımın suç unsuru taşıyabileceğinin değerlendirilmesi üzerine durum nöbetçi cumhuriyet savcısına bildirildi.

PAYLAŞIMI YAPAN KİŞİNİN ÖĞRETMEN OLDUĞU BELİRLENDİ

Yapılan incelemelerde sosyal medya hesabının, Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 75. Yıl Ortaokulu'nda resim öğretmeni olarak görev yapan 48 yaşındaki F.Ç.'ye ait olduğu tespit edildi. Savcılık talimatıyla şüpheli hakkında arama, el koyma ve gözaltı işlemleri başlatıldı.

MAHKEME TUTUKLAMA KARARI VERDİ

Şüphelinin evinde gerçekleştirilen aramada bir cep telefonu ve bir dizüstü bilgisayara incelenmek üzere el konuldu. Gözaltına alınan F.Ç., emniyet ve savcılık işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edildi. Öğretmen, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: İHA