Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanacak olan Süper Kupa maçı öncesi, Fenerbahçe ve Galatasaray maçı öncesi kriz yaşandı. Suudi yetkililerin ‘Atatürk’ taleplerine olumsuz yanıt vermesi, maç öncesinde gergin bir atmosferin oluşmasına neden oldu.

90 dakika boyunca şut bile atılmamıştı… TFF 2. Lig maçına şike soruşturması! 90 dakika boyunca şut bile atılmamıştı… TFF 2. Lig maçına şike soruşturması!

Taleplerin Reddi: Atatürk Pankartı ve Tişörtüne İzin Verilmedi

Suudi yetkililer, Galatasaray ile Fenerbahçe'nin Atatürk pankartı, tişörtü ve İstiklal Marşı'na dair taleplerine olumsuz yanıt verdi. İki kulüp ise bu yasağın kaldırılmasını istedi.

Takımlar Maça Çıkma Kararı Aldı Ama Otelden Ayrılmadı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve kulüp başkanları arasında gerçekleşen toplantının ardından, kulüplerin maça çıkma kararı alındı. Ancak, Fenerbahçe ve Galatasaray, kamp yaptığı otelden çıkmama kararı aldı.

Atatürk Tişörtleri İsrarı: Takımlar Kabul Edilmezse Maça Çıkmayacak

Fenerbahçe ve Galatasaray, Atatürk tişörtleriyle ısınmaya çıkmak istiyor ve bu talepleri kabul edilmezse maça çıkmama kararı aldı. Takımlar, Atatürk ve Türk değerlerine sahip çıkma konusundaki ısrarını sürdürüyor.

İstiklal Marşı konusunda bir problem olmamakla birlikte, Atatürk tişörtü ve pankarta onay çıkmadı.

Yaşanan bu kriz, maç öncesi gerilimli bir atmosferin oluşmasına sebep oldu ve futbol camiasında büyük bir tartışma başlattı.

Kaynak: Haber Merkezi