Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2024 yılı asgari ücretini yüzde 49 artışla 17.002 TL olarak açıkladı. Ancak, zamlı maaşlar şubat ayından itibaren ödenecek, bu da çalışanların maaşlarını alana kadar değer kaybetmeye başladığı anlamına geliyor.

7 Dolar Birden Fark Oluştu

Milyonlarca çalışan, maaşlarına yapılacak zammı heyecanla beklerken, asgari ücretin dolar karşısındaki değeri ise kısa sürede düştü. 27 Aralık'ta 578 dolara denk gelen asgari ücret, sadece 6 gün içinde 571 dolara geriledi. Bu hızlı düşüş, vatandaşları şoke etti ve zamlı maaşlarını beklerken ekonomik belirsizliklerle karşı karşıya bıraktı.

Erkunt Traktör Fiyat Listesi: E Serisi, Kısmet, Servet, Bereket Güncel Fiyatları! Erkunt Traktör Fiyat Listesi: E Serisi, Kısmet, Servet, Bereket Güncel Fiyatları!

Asgari Ücret Eriyecek Mi?

Çalışma Bakanı Işıkhan'ın açıklamasıyla duyurulan yeni asgari ücret, maaş alan vatandaşlar arasında endişe yaratırken, dolar karşısındaki değerinin nasıl seyredeceği merak konusu olmaya devam ediyor. Şubat ayında ödenecek zamlı maaşların, ekonomik dalgalanmalara karşı nasıl bir durumda olacağı ise önemli bir soru işareti olarak öne çıkıyor.

 

Kaynak: Haber Merkezi