Olay, Salihli ilçesi Kocaçeşme Mahallesi 63. Sokak'taki apartmanda meydana gelmişti. Bina sakinleri, apartmanda oturan Devrim G. (48) ile kızı Doğa E.'i (18) asansörde hareketsiz bulmuştu. Olay yerine gelen ekipler, anne ile kızının hayatını kaybettiğini belirlemişti.

Olayın ardından çok yönlü soruşturma başlatan Salihli Cumhuriyet Başsavcılığı, anne ve kızının vücudunda herhangi bir yara ve kesici alet izinin yanı sıra havasızlık nedeniyle boğulduklarına dair bulguya da rastlamadı.

Savcılık cinayet şüphesi üzerine yoğunlaşırken, sabah saatlerinde uçakla Ankara’ya giden ve Devrim G.’nin alt komşusu olduğu öğrenilen A.Y. akşam saatlerinde gözaltına alındı. Çiftçilikle uğraştığı öğrenilen A.Y’nin Ankara’daki işlemlerin ardından Salihli’ye getirileceği öğrenildi.

 Boğularak öldürülmüşler

Yapılan ön incelemede, vücutlarında ateşli silah ve kesici alet izi bulunmayan anne ve kızın, boğularak öldürüldüğü belirlendi. Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında zanlının, ilçede çiftçilik yapan ve sabah saatlerinde Ankara'ya gittiği belirlenen komşuları A.Y. olduğu tespit edildi.

Manisa'da jandarma suçlulara göz açtırmıyor… İki ilçede operasyon Manisa'da jandarma suçlulara göz açtırmıyor… İki ilçede operasyon

Kaynak: İHA-AA