Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç ile Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde yaşanan bomba saldırısının ardından açıklama yaptı.

Vali Bektaş, her türlü tedbiri aldıklarını belirterek, vatandaşların şüpheli gördükleri durumları Emniyet ve Jandarma ekipleriyle paylaşmaları gerektiğini dile getirdi. Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde bir basın açıklaması yapıldığı sırada kitle içerisinde parça tesirli bomba patlatıldı ve 28 kişi hayatını kaybetti. Suruç'ta yaşanan patlamanın ardından açıklama yapan Vali Erdoğan Bektaş, Manisa için endişelenilecek bir durum olmadığını söyledi. Vali Bektaş, her türlü tedbiri aldıklarını belirterek, vatandaşların şüpheli gördükleri durumları Emniyet ve Jandarma birimleriyle paylaşmaları gerektiğinin altını çizdi.

"TEDBİRİ ELDEN BIRAKMIYORUZ"
Vali Bektaş, "Suruç'ta yaşanan patlamada vatandaşlarımız hayatlarını kaybetti. Yakınlarına başsağlığı dilyorum. Vatandaşlarımız huylandıkları, şüpheli buldukları ve rahatsız oldukları konuları Jandarma ya da Emniyet güçleriyle paylaşmalılar. Biz vatandaşlarımızdan bunu bekliyoruz. Suruç'ta sıkıntılı olaylar var. Biz de tedbiri elden bırakmamaya çalışıyoruz" dedi.

"MANİSA İÇİN ALINMIŞ BİR İSTİHBARAT YOK"
Manisa için herhangi bir bomba istihbaratı almadıklarını açıklayan Manisa Valisi, "Elimizde Manisa'ya özel bir bilgi yok. Biz yine de tedbirimizi alıyoruz. Ülke genelinde bu tür eylemlere karşı dikkatli olunmalı. Vatandaşlarımız tedbiri elden bırakmamalı. Manisa için alınmış bir istihbarat yok." diye konuştu.

ARINÇ, SALDIRIYI LANETLEDİ
Arınç, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından, Suruç'taki terör saldırısıyla ilgili mesaj yayımladı. Arınç, mesajında şunları kaydetti:
"Şanlıurfa Suruç'ta meydana gelen, ülkemizin güvenliği, istikrarı ve masum insanlarını hedef alan hain saldırıyı şiddetle lanetliyorum. Saldırıda hayatını kaybedenlere rahmet, yaralananlara acil şifalar, yakınlarına sabır diliyorum. milletimizin başı sağolsun."
Editör: TE Bilişim