Türkiye'de insanı andıran bir cisim gökyüzünde görüntülendi Türkiye'de insanı andıran bir cisim gökyüzünde görüntülendi

Dolandırıcıların yeni tuzağı e-Devlet oldu… Dezenformasyonla Mücadele Merkezi sosyal medya platformlarında yapılan bazı paylaşımlar aracılığıyla Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'nin(CİMER) adı kullanılarak gerçekleştirilen dolandırıcılık girişimleriyle ilgili dikkat çekici bir açıklama yaptı.

Dolandırıcılar, "Kart aidat ve işlem ücreti iadesi" vaadiyle yapılan paylaşımlarda, kullanıcıların e-Devlet bilgilerini ele geçirmeyi amaçlıyor.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, vatandaşları bu tür dolandırıcılık faaliyetlerine karşı uyararak, "Kamu kurum ve kuruluşlarının ad ve logoları kullanılarak yürütülmeye çalışılan dolandırıcılık faaliyetlerine dikkat ediniz. Resmi kurumların bildirimleri haricinde herhangi bir bildirim ve iddiaya itibar etmeyiniz" şeklinde uyarıda bulundu.

"Kamu kurum ve kuruluşlarının ad ve logoları kullanılarak yürütülmeye çalışılan dolandırıcılık faaliyetlerine dikkat ediniz. Resmi kurumların bildirimleri haricinde herhangi bir bildirim ve iddiaya itibar etmeyiniz" sözleriyle vatandaş uyarıldı.

LİNK ARACILIĞI İLE BİLGİLERİ ELE GEÇİRİYORLAR

Merkez tarafından yapılan açıklamada, “Kart aidat ve işlem ücreti iadesi” yapılacağı vaadi ile yapılan paylaşımlarda bulunan link aracılığı ile kullanıcıların e-Devlet bilgilerinin ele geçirilmesinin amaçlandığı belirtildi.

Kaynak: Haber Merkezi