ABD Merkez Bankası'nın (FED) sıkı para politikası uygulamaları ve verdiği faiz artırımı sinyalleri, altın fiyatlarını olumsuz etkiliyor. Bu durumu yakından takip eden ünlü ekonomist Hatice Kolçak, altınla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

Araç sahiplerini sevindirecek haber… Motorin ve benzine indirim geliyor! Araç sahiplerini sevindirecek haber… Motorin ve benzine indirim geliyor!

Ekonomist Kolçak'a göre, şu an yaşananlar satış değil, alım fırsatını işaret ediyor. Gram altında ve dolar kurunda büyük bir hareketlenme olmaması bu durumu destekler nitelikte. Kolçak, yatırımcılara kısa vadeli beklentilere girmemeleri konusunda uyarılarda bulundu. Özellikle TL'ye yatırım yapmak isteyenler için gram altın ve borsa cazip seçenekler olabilir. Ancak burada önemli olanın sabırlı olmak olduğunu belirterek, Uzun vadede en az 1 yıl sabretmek lazım. Böyle duracak ve gene yükselecek. 1 ayda para kazanmayı beklemeyin. Kısa vadeli, birkaç aylık beklentilerle hareket etmenin yanıltıcı olabileceğini ekledi. Haber Merkezi 

Editör: Onur Yılmaz