ABD'de açıklanan tarım dışı istihdam verisinin 55 binlik piyasa beklentisine karşılık 162 bin olarak gerçekleşmesi, altın fiyatlarında sert düşüşe neden oldu. Verinin ardından ons altın yaklaşık yüzde 2 değer kaybederken, haftalık seyir dalgalı oldu.
Hafta içerisinde 4 bin 370 dolar seviyesine kadar gerileyen ons altın, ABD Başkanı Donald Trump'ın Fed'e yönelik açıklamalarının ardından toparlanma gösterdi. Ons altın haftayı 4 bin 430 dolar seviyesinde tamamlayarak kayıplarının bir bölümünü telafi etti.
GÖZLER ABD ENFLASYON VERİSİ VE FED KARARINDA
Finans Analisti İslam Memiş, önümüzdeki dönemde ABD'den gelecek ekonomik verilerin ve Fed'in faiz kararının altının yönü açısından belirleyici olacağını söyledi.
Eylül ayında yoğun bir veri takviminin bulunduğuna dikkat çeken Memiş, altının mevcut bant aralığında hareket ettiğini belirterek kısa ve uzun vadeli beklentilerini açıkladı.
Memiş'in değerlendirmesine göre altın fiyatlarında kısa vadede takip edilecek seviyeler şöyle:
Ons altın kısa vadeli beklenti: 4 bin 300 - 4 bin 500 dolar
Gram altın kısa vadeli beklenti: 6 bin 800 - 7 bin 200 TL
Yıl sonu hedefi: Ons altında 5 bin dolar seviyesinin görülme ihtimali
Memiş, özellikle ABD enflasyon verileri ve Fed'in faiz politikasının altın fiyatlarının yönü açısından yakından takip edilmesi gerektiğine işaret etti.





