Hatice Kolçak, YouTube kanalında yaptığı açıklamada, altın ve gümüş piyasalarının FED toplantısına odaklandığını belirtti.

Kolçak, ons altının 2296 dolar seviyesinde olduğunu ve piyasaların ‘gaz alması’ halinde hızlı bir şekilde 2300 doların üstüne çıkabileceğini ifade etti. Ancak beklenen ‘gaz’ gelmezse, ons altının 2280 dolar desteğini kırarak 2220 dolara kadar geri çekilebileceği uyarısında bulundu. Gümüşün de benzer bir durumda olduğunu belirten Kolçak, yatırımcılara kademeli alım yapmalarını önerdi.

Avrupa'dan Gelen Şok Haber

İcra Memuru Maaşları 2024 Yılında Ne Kadar? Nasıl Olunur? İcra Memuru Maaşları 2024 Yılında Ne Kadar? Nasıl Olunur?

Hafta başında Avrupa'dan gelen şok edici haberlere de değinen Kolçak, Avrupa Parlamentosu seçimlerinde beklenmedik bir şekilde aşırı sağın galip geldiğini söyledi. Bu sonuç nedeniyle Euro’da ciddi bir düşüş yaşandığını ve paritenin 1.07 seviyesine gerilediğini aktardı. Özellikle Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un büyük bir hezimete uğradığını ve erken seçim kararı aldığını belirtti.

Herkes FED Faizini Bekliyor

Kolçak, Çarşamba günü FED'in toplantısının ve Amerika'dan gelecek enflasyon verilerinin piyasa üzerinde büyük etkisi olacağını söyledi. FED'in faiz artırmayacağından emin olduklarını, ancak Powell'ın konuşmasının önemli olacağını vurguladı. Enflasyon verisi zayıf gelirse Powell'ın yumuşak bir konuşma yapabileceğini ve piyasalarda moralli bir yükselişin başlayabileceğini belirtti. Ancak enflasyon güçlü gelirse Powell'ın şahin bir konuşma yapabileceğini ve piyasaların satışa dönebileceğini ifade etti.

Borsa İstanbul ve Yerel Piyasalar

Borsa İstanbul'daki durumu da değerlendiren Kolçak, bayram öncesi keyifsiz bir ortam olduğunu ve Amerika tarafında durumlar negatife dönerse Türkiye borsasında da satışların devam edebileceğini söyledi. Bayram öncesi birçok yatırımcının nakite dönüp para piyasalarına geçebileceğini belirtti ve genel olarak piyasaların satış ve kırmızıların hakim olduğunu ifade etti.

NOT: YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR 

Kaynak: Haber Merkezi