Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Avrupa seçimleri öncesinde göçmenler konusunda yoğun baskı altında... Son dönemde suç işleyen göçmenlerle ilgili yaşanan olaylar ve artan güvenlik kaygıları, hükümeti sınır dışı politikalarında değişiklik yapmaya zorluyor.

Eylem Tok hakim karşısına çıkacak! dava tarihi belli oldu! Türkiye’ye iade mi edilecek? Eylem Tok hakim karşısına çıkacak! dava tarihi belli oldu! Türkiye’ye iade mi edilecek?

Almanya’da 25 yaşındaki Afgan bir göçmenin, bir polis memurunu bıçaklayarak öldürmesi, Berlin yönetimini suç işleyen göçmenlerin sınır dışı edilmesi konusunda harekete geçmeye zorladı. Başbakan Scholz, bu olay sonrası ulusal güvenliği ön planda tutan açıklamalarda bulundu.

SCHOLZ: "ULUSAL GÜVENLİK, SIĞINMACILARIN HAKLARINDAN DAHA AĞIR BASIYOR"

Olaf Scholz, parlamentoda yaptığı konuşmada ulusal güvenlik meselesine vurgu yaptı. Polis memurunun öldürülmesinin herkesi derinden yaraladığını belirten Scholz, “Almanya'ya sığınan birinin suç işlemesi kabul edilemez. Ulusal güvenlik, bireysel sığınmacıların haklarından daha ağır basıyor.” dedi.

SINIR DIŞI EDİLME PLANLARI

İçişleri Bakanı Nancy Faeser, suç işleyen ve güvenlik riski oluşturan göçmenlerin hızla sınır dışı edilmesi gerektiğini vurguladı. Faeser, Suriye ve Afganistan’a sınır dışı etmenin yollarını aradıklarını söyledi. Almanya, Taliban'ın yönetimi ele almasından sonra 2021'de Afganistan’a sınır dışı işlemlerini durdurmuştu.

Maier, ulusal güvenliğin radikallerin çıkarlarını korumaktan daha önemli olduğunu belirterek, öncelikle Pakistan'a sınır dışı işlemlerini gerçekleştirebileceklerini anlattı. Almanya'nın, Taliban'la doğrudan iş birliğinden kaçınarak bu sorunu çözmeye çalışacağını ifade etti. 

Kaynak: Haber Merkezi