Manisa’nın Akhisar ilçesine bağlı Kocakağan Mahallesi’nde dün öğle saatlerinde başlayan orman yangını, Büyükşehir Belediyesi ve ilgili kurumların yoğun müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangın sırasında alevlerin bir eve ve yanındaki ağıla kadar ulaşması üzerine ekipler, hayvanları kurtarıp yangının yerleşim alanına sıçramasını önledi.

Özgür Özel: Zam vermeyen Erdoğan’dır!
Özgür Özel: Zam vermeyen Erdoğan’dır!
İçeriği Görüntüle

Çok sayıda ekip sevk edildi

Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na bağlı 8 itfaiye aracı, MASKİ ve diğer dairelere ait 7 su tankeri ile 4 iş makinesi, yangına müdahale için bölgeye sevk edildi. Yangın söndürme çalışmalarına yaklaşık 50 personel katıldı.

Rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın, Kocakağan Mahallesi’nde bir evin yanına kadar ulaştı. Alevler, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alınarak daha büyük bir felaketin önüne geçildi.

Koyunlar kurtarıldı, evler yanmaktan son anda kurtuldu…

Yangının, içinde küçükbaş hayvanların bulunduğu bir ağıla ulaşması üzerine ekipler, hem hayvanları tahliye etti hem de yangının ilerleyişini durdurdu. Yangın sırasında can kaybı yaşanmadı.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Valiliğimiz ve Orman Bölge Müdürlüğümüzle tam koordinasyon içinde çalıştık. Yangının söndürülmesi için tüm gücümüzle sahadaydık. Her bir canı korumak için mücadele eden arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum.”

Muhabir: Özkan ÇELİK