MHP'li Erkan Akçay, son günlerde İsrail'in Filistin üzerindeki zulmünün artması ve binlerce Filistinliyi katletmesinden dolayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a 2004 yılında Yahudi Yobisi tarafından verilen ?Yahudi Madalyası'nı iade edip-etmeyeceğini sordu. MHP'li Akçay, "Cumhurbaşkanı adayı Ekmelettin İhsanoğlu Filistin davasına hizmetinden dolayı ?Filistin Devlet Nişanı' alırken size Ocak 2004'teki ABD ziyaretiniz sırasında Amerikan Yahudi Komitesince Irak'ın işgali sırasında ABD ve müttefiklerine yaptığınız yardımlar ve İsrail'in çıkarlarına hizmetinizden dolayı ?Yahudi Cesaret Madalyası' verilmiştir. 17 ve 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan sonra Fetullah Gülen'den aldığınız tesbihi iade edeceğinizi ifade etmiştiniz. İsrail, Mavi Marmara'da dokuz vatandaşımızı ve bu mübarek Ramazan ayında yüzlerce masum Filistinli'yi şehit ederken İsraillilerden aldığınız Yahudi Cesaret Madalyasını iade etmeyi düşünüyor musunuz?" diye sordu.

AK PARTİ DÖNEMİNDE İSRAİL'E SÜREKLİ TAVİZLER VERİLDİ

AK Parti döneminde İsrail'e sürekli tavizler verildiğini söyleyen MHP Manisa Milletvekili Akçay, "6 Aralık 2004 tarihinde yani AKP döneminde İsrail'e Türkiye Cumhuriyetinin başkentinde siyonizmin kurucu Theodor Herz'i anma izni verilmiş, İsrail'in Ankara Büyükelçiliği, Ankara'da, Milli Kütüphane Konferans Salonu'nda siyonizmi anmıştır. Kasım 2007'de İsrail Cumhurbaşkanı Simon Peres Türkiye'yi ziyaret ederek TBMM'de Genel Kurula hitap etmiştir. Bu konuşma bir İsrail devlet başkanının Müslüman bir ülkenin parlamentosunda yaptığı ilk konuşma olarak tarihe geçmiştir. İsrail, 6 Eylül 2007 tarihinde Suriye'ye hava saldırısı yaptığında Türk hava sahasını kullanmıştır. Başbakan Erdoğan ile İsrail Başbakanı Şaron ile Erdoğan arasında kırmızı telefon hattı kurulmuştur. AKP döneminde Türkiye ile İsrail arasında askeri ve ekonomik 60'a yakın anlaşma imzalanmıştır. AKP hükümeti ile İsrail arasında 15 Temmuz 2004'de Ankara'da imzalan mutabakat zaptı ile İsrail'e Türk tarımını çökertme olanağı sunulmuştur. Başbakan Erdoğan'ın 1-2 Mayıs 2005 tarihlerindeki İsrail'i ziyaretinde imzalan 'Sinai Ar-ge Alanında İşbirliği Anlaşmasıyla İsrail'e birçok taviz verilmiştir. Yine bu ziyarette insansız hava uçaklarıyla ilgili proje ve tank modernizasyonu ile ilgili proje İsrailli firmalara verilerek Türkiye, savaş sanayi açısından İsrail'e bağımlı hale getirilmiştir'' diye konuştu.

AK PARTİ MANAVGAT SUYUNU İSRAİL'E SATTI

AK Parti tarafından Manavgat Suyunun İsrail'e satıldığını söyleyen MHP'li Akçay, "AKP'li Enerji Bakanı Hilmi Güler, İsrail Ulusal Altyapı Bakanı Binyamin Ben-Elizer arasında boru anlaşması imzalamıştır. Bu anlaşma ile Türkiye'den İsrail'e uzanacak boru hattından petrol, doğalgaz, elektrik, su ve fiberoptik geçmesi planlanmıştır. Yine bu anlaşmayla Manavgat Suyu AKP tarafından İsrail'e satılmıştır. İsrail'in çölün ortasında kurulmuş bir ülke ve en büyük sıkıntısının su sorunu olduğunu düşünecek olursak su satmak İsrail'e yapılabilecek en büyük yardımdır'' diye konuştu.

ŞEHİT KANLARIYLA SULANAN TOPRAKLARI İSRAİL'E SATTI

MHP'li Akçay açıklamasının geri kalan kısmında, "AK Parti Hükümetleri döneminde 19 Temmuz 2003 tarihinde çıkarılan 4916 sayılı yasa ile GAP ve Konya Ovasında binlerce dönüm tarım arazisinin İsrailli firmalara satılmıştır. İsrail sadece Güneydoğu'dan değil, Konya'dan da 2004 yılının sonunda ABD ve İsrail'in eğitim için kullandığı hava üssünün hemen yanından 40 bin dönüm arazi almıştır. Bu satışlar sonraki yıllarda artarak devam etmiştir'' şeklinde ifadelere yer verdi.

AK PARTİ-İSRAİL'İN İLİŞKİLERİ 2002'YE DAYANIYOR

MHP'li Akçay, AK Parti ile İsrail'in ilişkilerinin 2002 yılına dayandığının altını çizerek, "Başbakan Erdoğan ve AKP yetkilileri, 3 Kasım 2002 seçimleri öncesinde 16 Temmuz 2002'de ABD'de Yahudi Ulusal Güvenlik Enstitüsü JINSA'da temaslarda bulunarak iktidar için destek aramış ve bu desteği almıştır. Tayyip Erdoğan, Başbakan sıfatıyla ABD'ye yaptığı her ziyarette mutlaka Yahudi Lobilerinin temsilcileriyle görüşmeler yapmıştır. Tayyip Erdoğan'ın ABD'deki Yahudi Lobileri ile ilişkileri o kadar önemli boyutlara ulaşmıştı ki, Tayyip Erdoğan'a Ocak 2004'teki ABD ziyareti sırasında Amerikan Yahudi Komitesince Irak'ın işgali sırasında ABD ve müttefiklerine yaptığı yardımlar ve İsrail'in çıkarlarına hizmetinden dolayı nedeniyle ?Yahudi Cesaret Madalyası" vermiştir'' diye konuştu.

YAHUDİ CESARET MADALYASINI İADE ETMEYİ DÜŞÜNÜYOR MU?

MHP'li Akçay açıklamasının geri kalan kısmında Başbakan recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek, "Cumhurbaşkanı adayı Ekmelettin İhsanoğlu Filistin davasına hizmetinden dolayı ?Filistin Devlet Nişanı' alırken size Ocak 2004'teki ABD ziyaretiniz sırasında Amerikan Yahudi Komitesince Irak'ın işgali sırasında ABD ve müttefiklerine yaptığınız yardımlar ve İsrail'in çıkarlarına hizmetinizden dolayı "Yahudi Cesaret Madalyası" verilmiştir. 17 ve 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan sonra Fetullah Gülen'den aldığınız tesbihi iade edeceğinizi ifade etmiştiniz. İsrail Mavi Marmara'da dokuz vatandaşımızı ve bu mübarek Ramazan ayında yüzlerce masum Filistinli'yi şehit ederken İsraillilerden aldığınız Yahudi Cesaret Madalyasını iade etmeyi düşünüyor musunuz?" diye sordu.

Editör: TE Bilişim