Manisa’da yerel seçin geride kaldı ancak sonrasında yaşananlarla ilgili kentin gündemi oldukça sıcak. AK Parti Manisa İl Başkanı Salih Hızlı da parti binasında basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Başkan Hızlı’ya partili yöneticiler de eşlik etti.

“Haklı Sebep Yoksa İşten Çıkarmak Doğru Değil”

Manisa’da seçim sonrasındaki barış ortamına katkı sağlamak amacıyla böyle bir açıklamayı yapmak durumunda kaldıklarını ifade ederek sözlerine başlayan Başkan Hızlı, “İşini yapan arkadaşlarımızın haklarını gözetmek durumundayız” dedi.

“Bize Gelen Bazı Söylentiler Var”

Manisa’da seçim sonrasındaki sürecin farklı bir atmosfere büründüğüne dikkat çeken AK Partili Salih Hızlı, sürecin Manisa’ya zarar vermeye başladığını iddia etti. Başkan Hızlı, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bu durumdan bir an önce kurtulmak gerekiyor. İşten çıkarmalarla ilgili İş Kanunu’nda haklı sebepler sıralanmıştır. Bu sebepler varsa kimse bir şey diyemez. Ancak bize gelen bazı söylentiler var. Belediyelerde çalışan işçi kardeşlerimizin geçmiş dönem sosyal medya paylaşımlarına bakarak, siyasi eğilimlerini tespit edip ona göre karar vermek çok doğru bir yöntem değil. 15 yıl belediye başkanlığı yaptım, böyle bir şey yapmadım. Haklı bir sebep göstermeden insanların işten çıkarılması çok doğru bir yöntem değildir”

“Belediye Başkanların Görevleri Kanunlarla Bellidir”

Durup dururken böyle bir açıklama yapmadıklarını vurgulayan AK Partili Hızlı, sürecin bu noktaya doğru evrildiğini ifade etti. Belediye başkanlarına çağrıda bulunan Başkan Hızlı, açılamasına şöyle devam etti: “Bu konuda ilgili arkadaşlarımızın gerekli hassasiyeti göstereceklerini düşünüyorum, böyle olacağını umut ediyorum. Belediye başkanı arkadaşlarımız spontane konuşma yaptıklarında çok normal cümleler kuruyorlar ancak daha sonra kendileriyle çelişiyorlar. Bu da bize kendilerinin üzerlerinde siyasi baskı kurulduğunu gösteriyor. Kendilerine şunu öneriyorum: Belediye başkanların görevleri kanunlarla bellidir. Şu anda siyasi bir kimlikleri vardır ancak şehirleri yönetiyorlar. Onlar artık Manisalı hemşerilerimizin seçtiği belediye başkanlarıdır. Bunun bilincinde olmalıdırlar. Siyasi saiklerle hareket etmeleri onlar için de Manisa için de doğru değildir. Bunu yapmaları Manisa’nın iş barışına ve gelişimine katkı sağlayacaktır. Emeğiyle çalışan, evlerine aş ekmek götüren insanların siyasi düşünceleri belediye başkanları açısından çok önemli olmamalı. Onları ilgilendiren kısmı çalışma şekilleridir. Kriterleri bu olmalıdır. Bunu bir deklarasyon olarak paylaşıyorum. İyi işler yaptıkları sürece belediye başkanlarının yanında olacağız. Ama böyle ilkel siyasi refleksler olması durumunda biz müdahale edeceğiz. Siyaseten müdahale edeceğiz. Bizim gayemiz Manisa’mızın iç barışı, meselelerin çözülmesi, kentin gelişimidir. Bu sözlerimiz Manisa’daki bütün belediyeler için geçerli. Ayrım yapmıyoruz.”

Bahçeli’den CHP’ye sert çıkış! Bahçeli’den CHP’ye sert çıkış!

“Siyasi Sebeplerle İşten Çıkarmak Doğru Değil”

Sayılarla ve isimlerle ilgilenmediklerini kaydeden Başkan Hızlı, “İşten çıkarmalarla ilgili herhangi bir sayı yok. Olsa da sayılar değişkenlik gösterebilir. İsim sayı önemli değil. Asıl maksadımız genel ilkeler. Somut fesih nedenleri varsa bir şey söyleyemeyiz. Ama herkes aynı siyasi düşünceye ait olabilir mi? Devlette de bu şekilde. Her türlü görüşten insanlar var. Fişlemek gibi bir durum olabilir mi? İşini yapmıyordur, işe gelmiyordur, görev ve sorumluluklarını yerine getiriyordur, ona kimse bir şey diyemez. Ama siyasi sebeplerle işten çıkarmak, mobbing uygulamak doğru değil” ifadelerini kullandı.

Kongre Sürecine Değindi

Açıklamasının ardından kongre süreci ile ilgili soruyu yanıtlayan Başkan Hızlı, “Kongre süreci devam ediyor. Bugüne kadarki tavrım neyse aynı çizgideyim. Ben AK Partiliyim, Cumhurbaşkanımızın yol arkadaşıyım. Dolayısıyla Cumhurbaşkanımızın oluşturduğu genel çerçeve bana nerede bir görev tevdi ederse ben orada olmaya devam ederim. Bu görev il başkanlığı da olabilir, sıradan bir üyelik de olabilir. Bu bir süreç, ilk kez yaşamıyorum, son da olmayacak” dedi.

CHP’ye 19 Mayıs Eleştirisi

Başkan Hızlı, son olarak 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerine katılmayan CHP’li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek ve CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper’i de eleştiren Başkan Hızlı, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı: “Büyükşehir belediye başkanımız ve Cumhuriyet Halk Partisi Manisa İl Başkanımız 19 Mayıs törenlerine gelmedi. Alternatif düzenleyecekseniz düzenleyin ama devletin valisinin bir çağrısı var. Ve size bir davet çıkartılmış. Siz oraya alternatif bir töreni bahane ederek gelmiyorsunuz. Bu doğru değil. Ramazan Bayramı’nda bayramlaşmaya gidemedik. Kabul ediyorum, orada olmamız gerekiyordu. Orada bize bir sürü çağrı yapıldı. Eleştiriler oldu. Samimiyetle kabul ettik. Ancak bu ne perhiz ne lahana turşusu? Söylem olarak her şeyin idealini söyleyip yaparken kim ne duymak istiyorsa onu söylerseniz bu ilkesizlik başta siyaset kurumuna zarar verir. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’ndaki törenlere katılmamak nasıl izah edilebilir?”

Muhabir: Özkan ÇELİK