24 Haziran seçimleri geride kalmasına rağmen polemikleri bitmiyor. Manisa’da 5 vekil çıkarmasına rağmen oyları düşen AK Parti’de de karşılıklı atışmalar had safhada. İl Başkanı Berk Mersinli’nin geçtiğimiz Salı günü düzenlenen basın toplantısında söylediği “Ya gitsinler sadece sandıkta AK Parti’ye oy versinler, eğer AK Parti kimliğini taşıyorlarsa. Ya da çenelerini kapatıp defolup gitsinler. Bizim bu insanlara ihtiyacımız yok.” sözleri partide ipleri gerdi. Bu sözlere yanıt, eski il başkan yardımcısı İsmail Aydın’dan geldi. Sosyal paylaşım sitesi facebook üzerinden Mersinli’ye yanıt veren Aydın, Mersinli’yi partiye emek verenlerin yüzüne telefon kapatıp etkinliklere çağırmamakla suçladı.

Manisa AK Parti’de şu günlerde sular durulmuyor. AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli’nin geçtiğimiz Salı günü milletvekilleriyle beraber düzenlediği basın toplantısında söylediği sözler geniş yankı buldu.

26 Haziran Salı günü, partinin yeni seçilen milletvekilleriyle birlikte basının karşısına geçen AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli, konuşmasında sitemkar ve ağır ifadelerle partiyi eleştiren AK Partililere yüklendi. 

Mersinli, şöyle dedi: “Parti içinden veya dışından herhangi bir şekilde cümle kurup, bizim motivasyonumuzu düşürmeye çalışan insanlara da bundan sonra izin vermeyeceğiz. Daha derli toplu ve disiplinli olacağız. Seçimden önce AK Parti 3 çıkarır, 3.5-4 çıkarır diyenler bugün yanıldılar. Şapkaları önlerine koysunlar. Lütfen motivasyonumuzu düşürmesinler. Ya gitsinler sadece sandıkta AK Parti’ye oy versinler, eğer AK Parti kimliğini taşıyorlarsa. Ya da çenelerini kapatıp defolup gitsinler. Bizim bu insanlara ihtiyacımız yok. Evet ben bu iddiadayım. Önümüzde yerel seçimler var, kimse motivasyonumuzu bozmasın. O yüzden partimizin disiplin kurallarına uymayacak, kendi iç dünyasında belirli şeyleri kabullenmeyen arkadaşlarımızın genel başkanımıza ve kendisine saygısından dolayı bunu böyle yapması lazım. Çünkü başka türlüsü işi bereketsizlendiriyor. Sosyal medya fenomenleriyle bu partinin yıpranmasına izin vermeyiz” diye konuştu.

ESKİ YÖNETİCİ DE MERSİNLİ’Yİ SUÇLADI

Mersinli’nin bu sözleri partinin eski yöneticilerine söylediği iddia edilmişti. Bu iddialar, AK Parti eski il yöneticisi İsmail Aydın’ın facebook hesabından yaptığı paylaşımla doğrulandı. Kendine ait facebook hesabından Mersinli’yi eleştiren Aydın, “Önce parti emekçilerinin yüzüne telefonları kapatacaksın, hiç bir etkinliğe çağırmayacaksın. Sonra çok başarılıymış gibi ferman okuyup partiye yıllarca emek veren dostlara defolun gidin diyeceksin. Yooo orada dur derler adama... Çalışıyormuş gibi görünenler nasıl çalıştıklarını gördük... Hangi sandıklardan ne çıktı onu da biliyor birileri zamanı gelince her şey açıklanır...” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim