Türkiye, Kasım ayına rağmen yazdan kalma günleri yaşayacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) son verilerine göre sıcak hava dalgası etkisini sürdürecek ve özellikle lodosun etkisiyle birçok bölgede sıcaklıklar belirgin şekilde yükselecek.
Cezayir üzerinden gelen sıcak hava akımının taşıdığı lodos, hava sıcaklıklarını mevsim normallerinin 5-6 derece üzerine çıkaracak. Ege başta olmak üzere pek çok bölgede termometreler 20 derecenin üzerinde seyredecek.
Lodos Etkisiyle Sıcaklıklar Artacak
Türkiye genelinde sıcak hava dalgası, lodosun kuvvetlenmesiyle etkisini daha fazla hissettirecek. MGM verilerine göre, özellikle batı bölgelerinde rüzgârın güneyli yönlerden esmesi, sıcaklıkların bir anda yükselmesine neden olacak. Lodosun etkili olduğu bölgelerde zaman zaman kısa süreli rüzgâr artışları da görülebilecek.
Ege’de 24-26 Derecelik Sıcaklık Bekleniyor
Ege Bölgesi, sıcaklık artışından en belirgin şekilde etkilenecek alanların başında geliyor. İzmir, Manisa, Aydın ve çevresinde termometrelerin 24–26 dereceyi göstermesi bekleniyor. Bu değerler, kasım ayı için mevsim normallerinin oldukça üzerinde.





