Haber: Ahmet ÜNSAL

172 üyenin bulunduğu kongrenin sonunda uzun süredir başkanlık görevini yürüten Hamza Kopal yeniden başkanlığa seçildi.

ADD GYK üyesi Tolga Kale’nin divan başkanlığını üstlendiği genel kurula CHP İl Başkanı İsmail Çalışkan, Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, Yunusemre İlçe Başkanı Yalçın Arcak,  HSYK eski üyesi Ali Suat Ertosun, ADD Manisa Şube Başkanı Hamza Kopal, ADD eski başkanlarından Gülbahar Tahmilci, CHP eski il başkanı Halil Tokul, 29 Ekim Kadınları Derneği Manisa Şube Başkanı Fatma Ayhan, CHP Milletvekili Aday Adayı Emekli Albay Kamber Oğur ve ADD Manisa üyeleri katıldı.

Kongre öncesinde şehitlerimiz ve depremde hayatlarını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, daha sonra da İstiklal Marşı okundu.

 Kongrede konuşma yapan ADD Manisa Şube Başkanı Hamza Kopal, 6 Şubat sabahı tüm ulusu derinden sarsan ve binlerce insanımızın yaşamını yitirdiği 7,7 ve 7,6  Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 11 ili etkileyen depremin bir daha yaşanmamasını diledi.

Başkan Kopal sözlerini şöyle sürdürdü: “Derneğimizi ayakta tutmak için tüm üyelerimizle canla başla çalışıyoruz. Özellikle gençlerimizi liseler, üniversite gençleriyle temasa geçerek onların Mustafa Kemal Atatürk’ün geride bıraktığı değerleri çok iyi anlamaları adına bilgilendirmelerde bulunuyorlar.1600 TL borçla kapattığımız geçtiğimiz yılı bu yıl 514 TL ile karla kapatmanın mutluluğunu taşıyoruz.2023 yılı tahmini bütçemizi ise 22 bin TL olarak bekliyoruz.”

Konuşmaların ardından oylamaya geçilirken, geçerli oyların tamamını alan mevcut başkan Hamza Kopal tekrar göreve seçildi.     

Başkan Hamza Kopal’ın yönetimi ise Tamer Yiğit Güler, Hüseyin Kirez, Esra Kale, İbrahim Kızıler, İbrahim Hasan Poyraz ve Güney Denli’den oluştu.

Editör: Zerrin Ağar