Havanın soğumasıyla solunum yolu enfeksiyonlarının arttığını ifade eden Kayıpmaz, ancak bu durumun genellikle ayakta tedavi edilebilecek hastalar tarafından oluşturulan bir tablo olduğunu açıkladı. Hastanenin kapasitesinde herhangi bir zorlanma yaşanmadığını belirten Kayıpmaz, solunum yolu enfeksiyonlarındaki artışın mevsimsel olduğunu ve endişe edilecek bir durum olmadığını söyledi.

Solunum yolu enfeksiyonlarının genellikle 3-10 gün içinde iyileştiğini ifade eden Kayıpmaz, bu tür hastalıkların tedavisinde serumun bir etkisi olmadığını ve özellikle antibiyotiklerin viral enfeksiyonlara karşı etkili olmadığını belirtti. Ayrıca, hastaların serum taleplerinin genellikle ağrı kesici ve ateş düşürücü ihtiyacından kaynaklandığını, ancak bunun için evde alınabilecek ilaçların yeterli olduğunu vurguladı.

Kayıpmaz, damardan uygulanan vitaminlerin ciddi alerjik reaksiyonlara neden olabileceği konusunda uyarılarda bulunarak, serum taleplerinin hekim önerisi dışında kaçınılması gerektiğini belirtti. Hastalıklardan korunmak için dengeli beslenme, bol su tüketimi, düzenli uyku ve hijyen önlemlerinin önemine vurgu yapan Kayıpmaz, kış aylarında kalabalık ortamlarda maske takılması, ellerin sık sık yıkanması ve kapalı alanların düzenli havalandırılmasının önemini vurguladı.

Fito Krem Ne İşe Yarar? Yüze Sürülür Mü? Faydaları Nelerdir? Fito Krem Ne İşe Yarar? Yüze Sürülür Mü? Faydaları Nelerdir?

Kaynak: AA