Manisa'nın Turgutlu ilçesinde, Kahramanmaraş'ta 15 Nisan'da bir okula düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybeden matematik öğretmeni Ayla Kara anısına bilim şenliği gerçekleştirildi.
Kara'nın eğitim gördüğü Urganlı Mahallesi'ndeki 23 Nisan Ortaokulu'nda, "Bilim Şenliği Her Yerde" projesi kapsamında düzenlenen etkinlikte öğrenciler bilimsel çalışmalarını sergiledi.

13 farklı atölye kuruldu
Turgutlu Kaymakamı Selami Kapankaya, etkinlikte yaptığı konuşmada projenin özellikle köy okullarında eğitim gören öğrenciler açısından büyük önem taşıdığını belirtti.
Proje sorumlusu öğretmen Mehmet Akif İnesi ise projenin 13 farklı atölye etkinliği ve bir bilimsel söyleşiden oluştuğunu ifade etti. Bilimin imkanlarının her okula ve öğrenciye ulaşması gerektiğini vurgulayan İnesi, Ayla Kara'nın mezun olduğu okulda onu anmak amacıyla bilim şenliği düzenlemenin kendileri için ayrı bir gurur kaynağı olduğunu dile getirdi.
Konuşmaların ardından katılımcılar, okul bahçesinde kurulan stantları ziyaret ederek öğrencilerin hazırladığı bilimsel çalışmaları inceledi.
Programa Turgutlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Serdar Dinçer, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü İsmail Eksür ve Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Maliz de katıldı.





